MUSTAFA KAYA, BÖYLE GİDERSE İŞLETMEMİZİ KAPATACAĞIZ

TAKİP ET

Van Gazetesi Muhabiri Özlem Yacan'ın Mustafa Kaya ile yaptığı röportajda; elektrik zamları ve kira artışları hakkında bilgi aldı.

Van'da 20 yıldır esnaflık yapan Mustafa Kaya, kira artışları ve elektrik faturasının zamları hakkında bilgi verdi.

BÖYLE GİDERSE BİR ÇOK ESNAF KEPENK KAPATACAK

Vanlı esnaf Mustafa Kaya:" Esnaf olarak çok zor durumdayız. Hem işlerimiz bakımından hem de yeni gelen zamlar yüzünden ekonomik sıkıntılar çekmekteyiz. Kira sahipleri doları, zamları bahane ederek kendi mülkiyetlerine sürekli zam yapmaktadır. Yüzde onluk olan yıllık kira zamlarına yüzde elli ve yüzde altmış oranında zam uyguluyorlar...

Kiralanan yerlerin değeri beş yüz ise bunları fahiş fiyata kiralıyorlar. Bizlerde bu durumdan oldukça rahatsızız. Bunların haricinde gelen diğer faturalarda bizleri haliyle çok üzüyor. Bunlardan bir örnek ise; elektrik zamlarıdır. Geçen ay 130 Türk Lirası elektrik faturası gelmişken, bu ay elektrik faturamız 1.100 Türk Lirası geldi. Çok zor durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkilerden esnaflara destek sağlamalarını bekliyoruz. 

BİZİM GEÇİM SIKINTIMIZ VAR

"Van'da uzun yıllardır esnaflık yapıyorum. Hiç bu kadar zor durumda olmadım. Herkes anlayışlı bir şekilde indirim yaparsa bu kadar zorluk çekmeyiz. Sadece devlet yetkililerimizden esnaflar için destek versin."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - ÖZLEM YACAN 02

 

Mustafa Kaya