Mustafa Sarıgül Van'da iktidara sert konuştu - Özel Haber - Videolu

TAKİP ET

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Van iline gelerek yerel ve ulusal basınla bir araya geldi. Basın açıklamasında bulunan Sarıgül, mevcut iktidara seslendi.

Van Haber, Van Gazetesi (ÖZEL HABER) - VİDEOLU - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ekonomiyi yönetenler nerede? Bu işin sorumluluğunu kim alacak?  Yaşananların tek sorumlusu hükümettir, dayatılan sistemdir. Buradan hükümete çağrı yapıyorum, ekonomik gerçeklere ters düşerek aldığınız kararlarla ülkemizi yönetemezsiniz.  

Teşhisiniz o kadar yanlış ki, tedaviniz doğru olamaz.  Ülkeyi yanlış bilgilerinizle, inatla yönetemezsiniz. Sayın hazine ve maliye bakanı, gerçekleri sayın cumhurbaşkanına anlatamıyorsa görevini yapamıyor demektir. O zaman neden görevinize devam ediyorsunuz. Artık buna dur demek gerekiyor, ülkemiz freni olmayan araç gibi yokuş aşağı hızla gidiyor. Sayın cumhurbaşkanı, yıllar önce TL’nin itibarı, benim kişisel meselemdir, demişti. Bugün bu mesele kalmamış görünüyor. Faiz indirimiyle dolar kurunu yükselterek, ithalatı kısıp, cari açığı metazori düşüremezsiniz."dedi.

Sarıgül,"Ekonomi hayatın gerçeklerinden ayrı olamaz,  lütfen hatalarınızdan dönün ve milletimize artık bu kadar bedel ödetmeyin. Türkiye değişim partisi olarak; hedefimiz, ekonomik yönden sorunlarından kurtulmuş,  hukukun üstünlüğüne dayanan özgür ve demokratik bir ülkeyi, birlikte yeniden inşa etmektir. Bunun için üç temel yapıya ihtiyacımız var: Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü parlamenter rejim ve bağımsız yargı. Değişmek zorundayız, her açıdan değişmek zorundayız."dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Murat Sarıgül beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Av. Ebubekir Elmalı, Zeynel Abidin Aktay, Hüseyin Güzel, Şefika Keskin ile Van esnafı ile bir araya gelindi.
 

murat sarıgül van haber son dakika haber iktidar ebubekir elmalı Zeynel Abidin Aktay Hüseyin Güzel Şefika Keskin ekonomi MUSTAFA SARIGÜL