Naif Şabu,"Siyaset, İnsanları aldatma sanatı değil ki"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Van il yönetimi Van Ticaret ve Sanayi Odasında 'Yeniden Refah Partisi il yönetim kurulu üyelerinin' tanıtımını gerçekleştirdi.

Van ili İpekyolu ilçesi sınırlarında 18.11.2023 Cumartesi günü 14:00’da Van Ticaret ve Sanayi Odasında Yeniden Refah Partisi Van il başkanlığı tarafından “Yeniden Refah Partisi Van il teşkilatı” toplantısı gerçekleşti.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu açıklamalarına,”Siyaset insanları, toplumu, halkı, devleti, devletin kurumlarını sevk ve idare etme sanatıdır. İnsanları aldatma sanatı değil ki.”ifadelerine yer verildi.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu,"İnsanlar, kadrolarınızı ve kazanımlarınızı heder etti. Ancak, heder edildiği gibi, şu anda insanlarımızı muhtaç hale getirdik. Paramız nereye gitti? Size soruyorum, arkadaşlar, bunda üstümüz var mıdır? Henüz bir hata veya kusurumuz var mıdır? Hayır. Bizi idare ederken, insanların oturup düşünmesi lazım.

Her iki hederin arasında başını anır arkadaş, ben şuradan şuraya niye düştüm. Benim param neden pul oldu, insanlarımız bu sıkıntıyı niye çekiyor? Efendim diyorlar ki, işte Rusya'yla Ukrayna arasında bir savaş var. Biz o savaşlardan etkilendik, Rusya'yla Ukrayna sürekli savaşa girdiğinde her iki ülke de daha çok etkilenir. Bir yerde enflasyon %24, diğer yerde 14. Bizde %80'lere kadar çıkıyor. 

Bunlar savaşıyor, bizim para değerimiz düşüyor. Yani böyle bir zihniyet nasıl olur bilmiyorum. Yani hakikaten. Durmadan da insanlara farklı şeyler de anlatarak insanları ikna etmeye çalışıyorlar… Halbuki doğrusunu söylesen çok daha mantıklı olur. Çok daha kalıcı, çok daha inandırıcı olur. Siyasetin birçok alanda durumları var. Bir insanın il başkanı, ilçe başkanı Belediye Başkanı hakikaten önemlidir ama ondan önce önemli olan o insanın insan olması. En zor olan insan olmak. Bir il başkanı, ilçe başkanı, Belediye Başkanı olabilirsin ama eğer insan olamazsanız hakikaten hiçbiri anlam ifade etmez. Belki de ondan daha doğru olan bir şey var mı? Evet. Ondan daha zor olan ilkeli insanın dürüst insan olmak, samimi insan olmak sözüyle özü bir olan insan olmak. İnsanların kendisinden samimiyetinde emin olduğu bir siyasetçi olabilmek. Her bir insanı hakikaten özüyle sözüyle değilse samimiyeti yoksa o insan milletvekili de olsa bakanda olsa başbakanda olsa toplumun nezdinde hiçbir kıymeti, hiçbir önemli olmazdı. Peki bundan daha zor olan bir şey var mı? Evet var. O da insani tahammül olduk. 

Bir takım insanlar siyaset yaparken politika yapıyor. Politika bizde birbirimize de bizim düşüncemizde yok. Bizim zihniyetimizde yok. Politikada her şey mübahtır, insanları aldatabilirsin, utandırabilirsin, yalan söyleyebilirsin. Ama siyaset aslında bizim ecdadımızın mesleğidir, dinimizin gereğidir. Siyaset insanları, toplumu, halkı, devleti, devletin kurumlarını sevk ve idare etme sanatıdır. İnsanları aldatma sanatı değil ki.”dedi.

Yeniden Refah Partisi il yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

NAYIF SABU
KAYA ORTASAÇ
MEHMET SALIH TAŞDEMİR
MUZAFFER GEÇKEN
MEHMET ŞAHIN
SERDAR ERMIŞ
NEDIM YILDIZ
YAKUP DEMIR
MEHMET OĞHAN
MUSTAFA SADIKSOY
ONUR CAN
MEHMET ŞIRIN DEMIREL
MAHMUT GEZER
MAHMUT ÇOBANÖZÜ
RIDVAN KATAR
RAMAZAN ILERI
MEHMET MAZHAR YEŞİLBAŞ
ABDULHAKIM BAYRAM
BARIŞ BORU
BAYRAM YILDIRIM
ZAFER RENÇBER
HÜSEYİN TURANLI
MEHMET EMIN DAĞLAR
MEHMET SAIT ARVAS
MUHAMMET MUHTI AYDIN
MEHMET REŞAT YILDIZ
MURAT ABBASIOĞLU
ÖMER ÇURKU
ENES AVAR
DOĞAN TOKAT
HASAN ŞALEM
ABDULKERIM DESTAN
SELAMI ODABAŞI
VEYSEL ÖZTÜRKCÜ
BAYRAM ETE
REMZI DAĞCI

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Yeniden Refah Partisi vanhaber