NECAT AYDIN, İŞÇİ OLMAK İÇİN ÜÇ DÖRT YIL BEKLEDİM

TAKİP ET

Hacı Necat Aydın, geçmişten günümüze kadar yaşadığı sıkıntıları bir bir Van Gazetesi'ne aktardı.

Hacı Necat Aydın, “Siirt’ten Hadımköy’e askerliğimi yapmak için gittim. Askerlik bittikten sonra tekrar Siirt’e döndüm daha sonra İstanbul’da üç yıl boyunca gemilerde çalıştım.”dedi.

Hacı Necat Aydın, geçmişini bizlere aktarırken çok duygusal anlar yaşadı. Bu duygusal anlara şahitlik etmek için sizleri Van Gazetesi Haber ailesi olarak hikâyeyle baş başa bırakıyoruz. 

"24 AY ASKERLİK YAPTIM"

Hacı Necat Aydın, “Siirt ilinde doğdum. Siirt’ten Hadımköy’e askerliğimi yapmak için gittim. Askerliğimi Hadımköy’de 24 ay olarak yaptım. Askerlik bittikten sonra tekrar Siirt’e döndüm. Daha sonra İstanbul’da üç yıl boyunca gemilerde çalıştım. Paramı biriktirdim ve pasaport çıkarttım. Pasaportumu aldıktan sonra Almanya’ya gittim. Almanya’da bir adam beni işe aldı. İlk başlarda turist olarak çalıştırdı. Üç dört yıldan sonra işçi oldum.

Dokuz yıl sonra paramı Mark olarak merkez bankasına gönderdi. Çalıştığım vakitlerde bekârdım. Türkiye’ye dönünce İstanbul’da bir akrabam vardı. Onun yanında bir ay kaldım. Akrabam imamdı. Beni Muş’a götürüp evlendireceğini söylerdi ki öyle de oldu. Beni Muş’a götürdü. Orada bir gece kaldım. Eşimle birbirimizi gördük, beğendik. Ben Almanya’ya geri döndüm. 

“BELİME KUŞAK YAPMIŞTIM”

On gün geçtikten sonra Almanya’dan döndüm. Yani Almanya’dan dönünce evlendik. Demek ki kısmetmiş olacakmış. Eşimden çok razıyım. Yedi tane evladımız oldu. İki kız beş tane de erkek evlat. Neyse Almanya’da çalışmaya devam ettim. Paramı iyice biriktirdim. Tabii bizim zamanımızda banka yoktu. Belime bir kuşak yapmıştım. Paramı kuşağa koyardım. O zamanlar Mark binlikti. Gece gündüz kuşak üstümdeydi. 

Siirt’ten bir tane adam geldi. İşçi gönderiyordu. Adam bana dedi ki paran çokmuş o yüzden kuşakla saklıyor. Ben sadece birkaç şey dedikten sonra kaçtım. Niyetleri parayı almaktı. Kendimi kaybettirdim. Yani o adam gidinceye kadar ortalıkta görünmemeye özen gösterdim. Neyse paramı iyice biriktirdim. Oğlumu da götürdüm. Kardeşim olarak tanıttım. 

ŞİMDİYE KADAR HİÇ YANLIŞ YAPMADIM

Oğlumda benim gibi iyi çalışırdı. On dört sene boyunca orada çalıştık. Uzun seneden sonra ben artık döndüm. Çok para getirdim. O çalıştığım sürede bir kere olsun namazımı kaçırmadım. Orada parklarda bile namaz kılardım. 

O zamanlar birisi benden 700 bin istedi. Akraba olduğu için verdik. O da birikim yaptı ve bize olan borcunu ödedi. Bir diğer akrabam bana para biriktirmemi söyledi. Van’da bir dükkân almam için söylerdi. Fakat nasip olmadı. Kendisi o dükkânı aldı. Çok şükür şimdiye kadar hiç yanlış yapmadım. Bundan sonra da yanlış yapmayacağım. 

COVİD19’dan dolayı hasta düştüm. 25 gün boyunca hastanede yattım. Yani 25 boyunca hiç yatakta çıkmadım. Sonra çok şükür atlattım. Tabii beni başka hastaneye de sevk ettiler. On gün orada da kaldım. Eşim de Covid geçirdi. Çok şükür hepimiz atlattık. Artık evdeyiz. 
Yarabbi sen kadirsin. Bu hastalığı artık denize at. Kimse bilmeden insanda hayvanda faydalanmasın. Allah sizleri hak yolundan çıkarmasın. Ölümlü dünya herkes ona göre hareket etsin. Yanlış yapmayın. Allah rızkımızı veriyor. Çok şükür peygamberin ümmetiyiz. Hepinize teşekkür ederim, Allah sizleri mahrum etmesin. “diyerek konuşmalarını noktaladı.

Haktan Aydın, Sevda Uzunyol
VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

 

Hacı Necat Aydın vanhaber