Necdet Takva'dan Van esnafına fahiş fiyat uyarısı

TAKİP ET

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva,'İranlı misafirlerimize karşı hoşgörülü olması en büyük temennimizde. 2 yıllık süreçte kent olarak yaşadığımız zorluklar göz önünde bulundurulmalı ve bu çerçevede hareket etmemiz gerekmektedir.'dedi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “İran’ın Hoy Milletvekili Adil Necefzade tarafından verilen müjde, şehrimizin uzun zamandır beklediği bir müjdeydi. Kapının açılması noktasında emek sarf eden Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanına ve aynı şekilde İran Meclis başkanına müteşekkiriz.” İfadelerini kullandı.

“FAHİŞ FİYATLARDAN KAÇINILMALI”

 “Kapıköy Sınır Kapısı bizim için velinimettir. Yaklaşık 2 yıl aradan sonra açılan kapı sonrası esnafımızın fahiş fiyatlardan kaçınması ve İranlı misafirlerimize karşı hoşgörülü olması en büyük temennimizde. 2 yıllık süreçte kent olarak yaşadığımız zorluklar göz önünde bulundurulmalı ve bu çerçevede hareket etmemiz gerekmektedir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kapıköy Sınır Kapısı kapandığı günden itibaren kapının açılması gerektiğini, ticaretin devamlılığının önemli olduğunu ve alınacak tedbirler ile gidiş-gelişlerin yapılması gerektiğini vurguladık. Her zaman kapının kapatılmasının doğru olmadığını ve ivedilikle açılmasını gerektiğini ifade ettik. Bizim tarafımızda kapının açılması sonrası İran tarafının da kapıyı açması için birtakım görüşmeler yaptık ve taleplerde bulunduk. Bu taleplerimiz ve baskılarımız nihayete erdi.” Diye belirtti.

Van Gazetesi - 0544 409 0328

 

necdet takva van haber fahiş