NECDET TAKVA: KAPI KAPANSIN DİYEMEYİZ! - Van haber - vanhaberleri

TAKİP ET

VAN HABER - VAN GAZETESİ / Van'da İran sınırlarının kapanması ve Van ticaretinin bir nebzede olsa azalması büyük imkansızlığa sebep olsa da bu konuda Van ticaret sanayi odası başkanı Necdet Takva, bu konuda çok güzel konuşma aktardı. Olağanüstü toplantıda, Van TSO Başkanı Necdet Takva, 'Bir tek kapı Van'da mı var? İstanbul'daki havalimanı İran'a açılan bir kapı değil mi?....

VAN HABER - VAN GAZETESİ / Van'da İran sınırlarının kapanması ve Van ticaretinin bir nebzede olsa azalması büyük imkansızlığa sebep olsa da bu konuda Van ticaret sanayi odası başkanı Necdet Takva, bu konuda çok güzel konuşma aktardı.

Olağanüstü toplantıda, Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Bir tek kapı Van’da mı var? İstanbul’daki havalimanı İran’a açılan bir kapı değil mi? Bugün Kum kentinden gelen bir Türk Hava Yolları uçağı Ankara’ya iniş yaptı. Uçak iner inmez ambulanslar orada hazır bekliyordu..."diyerek konuşmalarına devam etti.
 
Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Bir tek kapı Van’da mı var? İstanbul’daki havalimanı İran’a açılan bir kapı değil mi? Bugün Kum kentinden gelen bir Türk Hava Yolları uçağı Ankara’ya iniş yaptı. Uçak iner inmez ambulanslar orada hazır bekliyordu. Hayat devam ediyor. Sağlık kesinlikle önemli, buna diyeceğimiz bir şey yok elbette. Birkaç günden bu yana aldığımız eleştirinin haddi hesabı yok. Ben Ticaret ve Sanayi Odası başkanıyım. Kapılar kapansın diyemem. Siz de diyemezsiniz. Sağlığınızı her şeyin önünde tutabilirsiniz. Bende aynı durumdayım. Benimde çocuklarım ve ailem var. Ancak sizler tüccarsınız. Kapı kapansın diyemezsiniz. Siz ticareti geliştirmek zorundasınız, şehrin ve halkın zenginliği ve refahı bizim önceliğimizdir ve burada bulunmamızın en önemli sebebidir. Alternatif çözümler üretmeliyiz. Biz burada kapı kapansın diyemeyiz. Bunu dersek kendimizi inkâr etmiş oluruz. Biz İran’ın değil Çin’in komşusu olsaydık ne yapacaktık? Çin’e komşu ülkelerin tavrına da bakmak lazım! Kapının neden kapatılmaması gerektiğini söyledim. Burada yapılması gereken şey virüsün şehrimize ve ülkemize girişini engelleyecek tüm teknik altyapının oluşturulmasıydı! Orada sağlık ekibi olması gerekiyorsa olmalı! termal kamera olması gerekiyorsa olmalı! Sağlık odası olması gerekiyorsa olmalı! Bunlar yapılmalı diye önermede bulunuyoruz. Buna karşılık tepkiler küfür düzeyini aşıyor. Bu konuda sizlerin duyarlılığına ve desteğinize ihtiyacımız var. Antalya’ya her gün İran’dan 10-15 uçak iniyor. Siz bugüne kadar Antalya’da ne olacak halimiz diyen birisini duydunuz mu? Hakkâri’den paylaşım yapan gördünüz mü? Ağrı’dan, Doğubayazıt’tan halkın yaklaşımına bi bakmak lazım. Ama söz konusu Van olunca kıyamet kopuyor. Türkiye’de kendi şehrini bu düzeyde tanımlayan tek şehir sanırım Van’dır. Nasıl bir şehirde yaşadığımızı anlamakta güçlük çekiyoruz.” Dedi.
 
VAN GAZETESİ
HİKMETULLAH YETKİN
 
 

necdet takva: kapi kapansin dİyemeyİz! - vanhaber vanhaberleri vangazetesi sondakika van haber necdet takva kimdir necdet takva iran van tso başkanı necdet takva