NECDET TAKVA,"KAZANAN VAN OLDU"

TAKİP ET

VAN TSO Başkanı Necdet Takva,"Bu grubun seçimi de bugün yapıldı. Bu süre zarfında arkadaşlarımızla birlikte çok emek verdik, çalıştık ve sonucunda da seçimi kazandık."dedi.

VAN GAZETESİ - Güven tazeleyen Van Ticaret ve Sanayi Odasının  mavi liste adayı Necdet Takva, seçim boyunca kendisiyle birlikte gece gündüz demeden çalışan ekibine ve kendisine destek veren esnafa teşekkür ederek,"Bilindiği üzere 22 Ekim'de yapılan mesmlek odaları seçiminin bir grubu iptal edilmişti. Bu grubun seçimi de bugün yapıldı. Bu süre zarfında arkadaşlarımızla birlikte çok emek verdik, çalıştık ve sonucunda da seçimi kazandık. Bize destek veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyoruz. Kazanan Van oldu. Bundan sonra da ilimiz için güzel hizmet ve projeler yapıp yolumuza devam edeceğiz."dedi.

Van İpekyolu 2. İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimine göre, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) meslek grubu  seçimleri 22 Ekimde yapıldı. Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi'nde  oy kullanmak için gelen esnaf ve işadamları iki ayrı güvenlik noktasında üst aramasından geçirildikten sonra okula alınmıştı. 5 bin 599 seçmenin büyük çoğunluğu, kurulan 27 sandıkta oy kullanmıştı. Mevcut başkan Necdet Takva mavi, Zahir Kandaşoğlu beyaz, Faruk Biner sarı, İzzet Çoban kırmızı ve Hamdullah Koçan yeşil liste ile seçimlere katıldı. 19 meslek grubunun katıldığı  seçim oy sayımı sonucu beyaz liste ile seçime giren Zahir Kandaşoğlu 10 meslek grubunu  kazanırken, mevcut başkan Necdet Takva ise 9 grup almıştı. Mavi Liste adayı Necdet Takva'nın İl ve ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz sonucu, 1. Grup (Tarım ve Hayvancılık) grubu İl Seçim Kurulu'nca, yapılan değerlendirme sonucunda, seçimde sahte yetki belgeleri ve oy pusulaları kullanıldığı gerekçesiyle iptal edilmişti.


Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu'nun 10 grupta, Mavi Liste adayı Necdet Takva'nın ise 9 grupta galip geldiği seçim sonrası yapılan itirazlar sonucu 1. Grup olan Tarım ve Hayvancılık Grubu iptal edildi. İlçe Seçim Kurulu'nun iptal kararı sonrası 1. Grubun seçimi 17 Aralık tarihine ertelendi.

22 Ekim'den itibaren kentin gündeminden düşmeyen, o günden bu yana sürekli olarak gerek sosyal medyada gerek Van kamuoyunda gerekse de kentte konuşulan Van TSO seçimim ertelenen grubu bugün yapıldı. Van TSO hizmet binasında gerçekleşen seçime Beyaz, Mavi, Yeşil i, Kırmızı ve Kahverengi Liste girdi. 170 oyun kullandığı seçimi kazanan isim Necdet Takva oldu.

79 oy alan Mavi Liste, önümüzdeki haftasonu yapılacak olan Yönetim Kurulu seçiminde Van TSO'nun başkanı olacak. Seçimde Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu 77 oy ve Kırmızı Liste 3 aldı.

Necdet Takva Van