Neden olmasın! Van'da bu lojman Pandemi veya Covit -19 Hastanesi olabilir

TAKİP ET

Koronavirüsün etkisini gösterdiği Van ilinde önlemler oldukça sıkılaştırılmaya başlandı. Bunun üzerine Van halkından oldukça yeni fikirler üretmeye başladı. Vanlı esnaf, iş adamları ve bazı yetkililer Van Adliye lojmanlarının pandemi hastanesi olmasını ya da sağlık alanında kullanılması dile getirildi. 

Koronavirüsün etkisini gösterdiği Van ilinde önlemler oldukça sıklaştırılmaya başlandı. Bunun üzerine Van halkından oldukça yeni fikirler üretmeye başladı. Vanlı esnaf, iş adamları ve bazı yetkililer Van Adliye lojmanlarının pandemi hastanesi olmasını ya da sağlık alanında kullanılması dile getirildi. 

Bunun üzerine Covit – 19 ile mücadele alanı olarak kullanılması ya da pandemi hastanesi olarak kullanılması Van için daha uygun olduğunu belirten iş adamları , “ Bu yer zaten yok olmaya mahkum kalmış. Buraya sağlık çalışanları, pandemi veya koronavirüs  ile mücadele alanı olarak değerlendirilebilir.”denildi.
Bizlerde sizler için bu konuyu araştırdık ve detaylandırmak istedik. Bu bina daha önce kimdeydi? Şimdi kimde?

VAN ADLİYE LOJMANLARI, VAN İL SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BÜNYESİNDE…

02.08.2017 tarihinde VAN Cumhuriyet Başsavcılığı ile Van İl Sağlık Müdürlüğü arasında 5 blok tan oluşan 130 daire için karşılıklı takas ve devir protokolü imzalanmıştı. Bunun üzerine devir işlemleri kapsamında o dönemin Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve Sağlık İl Müdürü Dr. Ergün Yanmaz protokol imzalandı. Eski Van adliye lojmanları Van il sağlık il müdürüne devrildi. Bunun üzerine ise; Van Cumhuriyet Başsavcılığı makamında düzenlenen protokol ile Adalet Bakanlığı adına tahsisli otoparkı ve sosyal alanları bulunan 5 blok 130 daireden oluşan konutların tamamı Van İl Sağlık Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına ait Tuşba İlçesi Yeşilsu Mahallesi'nde ve İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi'nde bulunan 2 adet arsa takas karşılığında Van Cumhuriyet Başsavcılığına süresiz olarak devredildi.

Vangazetesi.com – Özel – 0544 409 0328
 

vanda bu lojman pandemi veya covit -19 hastanesi olabilir neden olmasın! van cumhuriyet başsavcılığı van İl sağlık müdürlüğü tuşba İlçesi yeşilsu mahallesi İpekyolu İlçesi bahçıvan mahallesi van adlİye lojmanlari van İl saĞlik İl mÜdÜrÜ bÜnyesİnde… korona