Nevzat İnanç'tan Van'daki Gazetecilere unutulmayacak sürpriz

TAKİP ET

Van'ın yerel ve ulusal Gazetecileri bir araya getirerek 10 Ocak Gazeteciler gününü erkenden kutlayan Van Gençlik ve Spor il Müdürü Nevzat İnanç, unutulmayacak bir gün yaşattı.

Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde son 5 yılda kent genelinde spor alanında yapılan hizmetlerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. 10 Ocak Gazeteciler Günü öncesi iki pasta yaptırıp, toplantıya katılan gazetecilere sürpriz yaptı. Nevzat İnanç,"Büyük emek veren gazetecileri unutmadığımızı göstermek adına, bugün yaptığımız toplantıda küçük bir sürpriz yaptık. Tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak Gazeteciler Gün'leri kutlu olsun" dedi.

Van il Gençlik ve Spor il Müdürlüğünde 5 yıllık yatırımlar ve yeni projeler açıklandı.

Van Gençlik ve Spor il Müdürü Nevzat İnanç, “2011 yılında yapımına başlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı tamamlanamayan 5.000 seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonumuzun yapımı hızlandırılarak tamamlanmış ve 2015 yılı sonunda dönemin Başbakanı tarafından açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

-    Salonumuzun hizmete girmesine müteakip 2017 yılında Nur Tatar Spor Salonumuza Ferdi Sporlar olarak nitelendirdiğimiz (güreş, jimnastik, atıcılık, karate, taekwondo, okçuluk, judo, boks, spor tırmanışı) branşlarına özgü spor alanları yapılarak hizmete sunuldu.  
-    Spor salonumuza ayrıca Masa Tenisi, Squash, Bolder ve Fıtnes salonlarımızı tüm tefrişatları ile birlikte hizmete sunuldu. 

-    Edremit Nur Tatar Spor Salonumuzun hemen yanında kort tenisi branşına özgü 2 adet tenis sahası ve 1 adet açık basketbol sahasının yapımı tamamlandı ve hizmete sunuldu. 
-    2017 yılında Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için Edremit Gençlik Merkezimizi, Nur Tatar Spor Salonumuza taşıyarak hizmete sunduk.  

İL GENELİNDE 17 OKULUMUZUN BAHÇELERİNE ÇOK AMAÇLI SPOR ALANLARI

İlimiz genelinde Tuşba ilçemizde 5, Edremit’te 4, İpekyolu’nda 3, Başkale, Çaldıran, Gevaş, Muradiye ve Saray ilçelerimizde 1’er toplam da 17 okulumuzun bahçelerinde sentetik zeminli; basketbol, hentbol, futbol ve voleybol branşlarına yönelik çok amaçlı sahalar yapılarak hizmete sunuldu. 

1. İpekyolu TOBB İmam Hatip Ortaokul
2. ipekyolu Hacıbekir Ortaokulu
3. İpekyolu Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu
4. Tuşba Abdülhamithan Ortaokulu 
5. Tuşba Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi
6. Tuşba Hacı Ömer Sabancı Ortaokulu
7. Tuşba Polatoğlu Ortaokulu
8. Tuşba Kalecik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
9. Edremit Ferit Melen Ortaokulu
10. Edremit Vakıfbank Ortaokulu
11. Edremit Kinyas Kartal Ortaokulu
12. Edremit Mustafa Cengiz Ortaokulu
13. Başkale Borsa İstanbul ÇPL Pansiyonu
14. Saray İmam Hatip Ortaokulu
15. Gevaş Atatürk Ortaokulu
16. Muradiye Nizamettin Aktaş Anadolu Lisesi
17. Çaldıran Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu



VAN ATATÜRK ŞEHİR STADYUMU NE DURUMDA?

Van Atatürk Şehir Stadımız daha öncesinde 10 yıllığına Van Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş iken 2016 yılında İl müdürlüğümüzce belediyeden tekrardan geri alınarak müdürlüğümüzce hizmet vermesi sağlandı.  

Deprem dönemi yıkım kararı verilen tribünlerin yıkımı gerçekleştirilerek
2019-2020 yılları içerisinde;

-    2019 yılında 2.495 seyirci kapasiteli kapalı batı tribünü yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu.

-    2019 yılında 3.090 seyirci kapasiteli kale arkası tribününün koltuk ve diğer çalışmaları yeniden yapılandırılarak hizmete sunuldu. 

Tüm Stadyum son teknolojiye sahip güvenlik ve kamera sistemleri ile donatılmıştır,
TFF elektronik bilet uygulamasına uygun bir şekilde gerekli turnike sistemine geçildi.
Video board, Yenilenen Ses Sistemleri ve Yedek Kulübelerinin yapımları da tamamlanarak stadyumumuz daha kullanışlı bir konuma getirilmiştir.

-    2020 yılında 2.254 seyirci kapasiteli kapalı doğu tribünü yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. Böylece 7.839 seyirci kapasiteli bir stadyum olarak Vanspor futbol kulübümüze ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

-    Şehir stadımızın atletizm pistleri yıllardır kiremit irmiğinden yapılmış, kış aylarında çamur ve yaz aylarında ise toz ile büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Yıllar sonra Atletizm branşları ve halkımızın konforu,  yerel ve ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek ilimize yakışan bir tartan pist yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. 

Van'da Kar Küreme Aracı 

Van Atatürk Şehir Stadyumu, Sanayi Futbol Sahası, Bostaniçi Futbol Sahası, İşgem Futbol Sahası ile Erciş ve Gevaş Futbol sahalarında kullanılmak üzere ilimize ilk defa kışın saha temizliğinde kullanılmak üzere il müdürlüğümüzce 2015 yılında 1 adet kar küreme aracı alınarak hizmete sunulmuştur. 


ABALI KAYAK MERKEZİ

2015 yılı öncesinde 5 yıllık bir sözleşme ile özel bir firmaya (Merit Otel) işletmesi verilen Abalı Kayak Merkezimiz; İlimizdeki sporcularım için daha verimli hale getirmek ve vatandaşlarımıza daha uygun şartlarda kaliteli ve düşük bir maliyet ile hizmet sunmak amacıyla yeniden özel sektöre verilmeden, işletmesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce yürütülmeye başlanılmıştır. 2 ayrı pisti bulunan tesisimizin 1. Etap ve 2. Etap pistlerin gerekli düzeltme, genişletme, mekanik hatlarının bakım ve onarımları hızlı bir şekilde yapılarak sporcularımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. 1. ve 2. Etaplara son teknoloji ürünü olan kart okuyuculu turnikeler kurulmuş, ayrıca 1. Etap mekanik hattı olan Telesky sisteminin enerji hattı yer altına alınarak Telesky sisteminin hızı artırılarak vatandaşlarımızın daha fazla sırada beklemelerinin önüne geçilmiştir.

 Bu yıl itibari ile Kayak Merkezimizde; Sporcu Eğitim Merkezi ve İdari Hizmet Binası yapılarının yapımına başlanılmış inşaatı devam etmektedir. Fiziki Gerçekleştirme Oranı % 40’dır.

Ayrıca Mera arazisi üzerine kurulan bu tesisimiz için 2019 yılında 350.000.00 TL’lik ot bedeli ödenerek, mera vasfından çıkarılıp İl Müdürlüğümüze tahsisi yapılmıştır. Kayak Merkezimize ulaşımı rahatlatmak amacıyla yerleşim yerinin içinden geçen yol Büyükşehir ve Gevaş Belediyelerimizin desteği ile yeni bir yolda eklenerek çift yol yani gidiş-geliş şeklinde bir düzenleme ile kış trafiğinde rahat bir nefes alması sağlandı. Ayrıca kayak merkezimize ait otoparkımız da genişletilerek kapasitesi arttırıldı.

4.   VAN İLİMİZE YAPIMI PLANLANAN TESİSLER

      (2020 yılı itibariyle Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz yatırım teklifleri)

1.    Yüksek Seyirci Kapasiteli Stadyum
2.    2.000 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu (İpkeyolu)
3.    1.500 Seyirci Kapasiteli Spor Salonu (Tuşba)
4.    Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Tuşba)
5.    Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Edremit)
6.    Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Erciş)
7.    Edremit İlçesine 4 Adet Kapalı Tenis Kortu Yapımı
8.    İpekyolu İlçesine 3.000 Seyirci Kapasiteli Atletizm Sahası
9.    Sporcu Fabrikası (Tuşba)
10.    Sporcu Kamp Eğitim Merkezi (Edremit)
11.    Edremit İlçe Stadımıza Soyunma Odalı Ve 1.000 Seyirci Kapasiteli Betonarme Tribün yapımı.
12.    Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerimize 500 seyirci kapasiteli Spor Salonları yapımı
13.    Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Edremit, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray İlçelerimize Gençlik Merkezleri yapımı.
14.    Başkale, Muradiye ve Tuşba (OSB) İlçelerimize UEFA standartlarında Futbol Sahaları yapımı.
15.    Süphan (İŞGEM) futbol sahasının yıkılarak yeniden yapılması.
16.    Rafting Parkuru yapımı (Bahçesaray)
17.    Rafting Parkuru yapımı (Çatak)
18.    Kapalı Buz Pateni ve Buz Hokeyi Pisti yapımı (İpekyolu)
19.    YYÜ Kampüsü İçerisinde Bulunan Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarımıza Ortak Hizmet Verecek Çok Amaçlı Antrenman Salonu yapımı.
20.    İpekyolu Gençlik Merkezi ve İlçe Müdürlüğümüzün bulunduğu binanın (Ezberciler İş Merkezi) onarımları ve Fıtness salonu yapımı.
21.    Ferdi Sporlar Merkezine 2 Minderli Güreş Salonunun Eklenilmesi (İpekyolu)
22.    Olimpik Yüzme Havuzunun Büyük Onarımları
23.     İl Müdürlüğü ile Tuşba Gençlik Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Açık Alan Anfi yapımı.



TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME UYGULAMASI

Spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları bilimsel yöntemlerle tespit etmek, gelişimlerini sağlamak ve Türkiye geneli olimpik sporcu havuzuna her yıl yaklaşık 4.000 sporcu ekleyerek uluslararası sportif başarılarımızı artırmak amacındadır. 
Yetenek Taraması kapsamında İlimizde 2017-2018 1. Grup ve 2018-2019 2. Grupta toplamda 27.800 öğrencimize davet gönderilmiş ve 17.980 öğrencimizi teste tabi tutarak, seçilen 1.107 öğrencimizin eğitimleri devam etmekte ve pandemi sürecinden sonra branşlara yönlendirilmesi yapılacaktır.

Ölçümlerde 80 Öğretmen, 60 Antrenör, 120 GSİM Personeli olmak üzere toplam 260 kişi görev almıştır.

Tarama Sonrası Seçilen öğrenciler, Temel Hareket Eğitimi ile Branş Seçimi ve Yönlendirmeye tabi tutulmaktadır.

GSB & MEB işbirliği ile Mayıs 2018’de başlatılan Yetenek Taraması Uygulaması Türkiye'nin spor altyapı haritası oluşturulmaktadır.

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ

Cumhurbaşkanlığımız 100 günlük eylem planlarında da yer alan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 8.805 öğrencimize yüzme eğitimi verildi. 

Ayrıca 2020 Kasım ve Aralık aylarında Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında 12 farklı okulumuzdaki öğretmenlerimize danışmanlık ücreti ödenerek 2 aylık süreçte 500 öğrencimizin havuza taşıması yapılarak bu proje kapsamında eğitimler verildi.


BAKANLIĞIMIZIN DİĞER SPOR PROJELERİ

Sokaklar Bizimdir 3x3 Basketbol 
Evimin Sultanları;
Koşabiliyorken Koş;
Mutlu Çarşamba;  
Gençlik Ve Spor Bakanlığı İle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Yapılan Protokol;
Atletizm Geliştirme Projesi; 
Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz;
Ünilig (Üniversiteler Arası Deplasmanlı Lig); 
Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi;
Anadolu Yıldızlar Ligine tüm Branşlarda katılım sağlamaktayız. (11 branş)
 Amatör Spor Haftası; 
Gençlik Haftası İle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri
Özel Spor Tesisleri; Faal 11, İşlem aşamasında 20 adet toplam 31 Özel Spor Tesisi bulunmaktadır.
İlimizde Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında 48 farklı Branşta hizmet vermekteyiz.
İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN FEDERASYON FAALİYETLERİ 
Okullar ve Kulüplerarası Halkoyunları Grup Yarışmaları.
Türkiye Kayak Federasyonu Milli Takım Kampı.
Okullar Arası Badminton ve Masa Tenisi Grup Müsabakaları.
Türkiye Hollanda Voleybol Maçı 
Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Yarı Final Yarışmaları.
Kros Ligi Bölge Final Yarışmaları.
Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final ile Voleybol Çeyrek Final Müsabakaları.
Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Yarışmaları. 
Türkiye Rafting Şampiyonası
KYK iller arası Voleybol Grup Eleme Müsabakaları
Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol ve Judo Grup Müsabakaları.



Van Denizi Su Sporları Festivalleri
Van Denizi Su Sporları Festivali kapsamında İl müdürlüğümüze bağlı Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde;

Halk Konserleri, Flayboard, Manciniks, Dragon, Kano, Yelken, Kürek, Plaj Futbolu, Plaj Voleybolu, Bange Jumping, Parasailing,  Halk yarışları, (Yüzme, Mangala ve Havalı Tüfek ) yarışları ve Gençlik Merkezlerimize ait Gençlik stantları gibi etkililiklerle vatandaşlarımızın yoğun katılımlarıyla festivallerimizi her yıl gerçekleştirdik.

Kurumlar Arası Turnuvalar
İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl; Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi ve Yüzme branşlarında geniş kapsamlı ödüllü turnuvalar düzenlenmektedir.

Köyde Survivor (Vanvivor)
İl müdürlüğümüzce antrenör ve spor uzmanları eşliğinde Köylerde Survivor parkurunu kurarak oradaki çocuklarımızın sevinçlerine ortak olduk.



EĞİTİM ATÖLYELERİ

Dil Eğitimleri Atölyesi
Osmanlıca, İngilizce, Rusça, Arapça, Farsça ve İşaret Dili eğitimleri.    Güzel Sanatlar Atölyesi
Şan (ses) Eğitimi, Bağlama, Keman, Gitar, Piyano, Ney, Kanun eğitimleri
Görsel Sanatlar Atölyesi
Karakalem, Ebru, Yağlı Boya, Seramik, Ahşap Boyama ve Oyma eğitimleri.
     Bilişim Atölyesi
Bilgisayar Eğitimi, KOD2023, Robotik Kodlama (Model Uçak), Fotoğrafçılık, Drone, Adobe PhotoShop Video Montaj vb. Eğitimleri. 
Sahne Sanatları Atölyesi
Tiyatro, Drama ve Halk Oyunları eğitimleri.    
Kişisel Gelişim Atölyesi
Diksiyon, Hızlı Okuma eğitimleri
Dini ilimler Atölyesi
Kuran-ı Kerim eğitimi.  
 Zekâ Oyunları Atölyesi
Değerler Eğitimi Atölyesi  
 

Gençlik Kampları; 

Van Gençlik Merkezleri olarak her yıl haziran, temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Bakanlığımıza bağlı farklı illerde bulunan Gençlik Kamplarına  (deniz ve doğa) yılda 350-400 gencimizi göndermekteyiz. 2015-2020 yılları arasında Gençlik Kamplarından yaklaşık 2.000 gencimiz faydalandı.

Şehirler ve Kültürler;

Van Gençlik Merkezleri olarak her yıl Haziran-Ekim ayları arasında yaklaşık 500 gencimizi farklı bölgelerde bulunan illerimize bu proje kapsamında göndermekteyiz.
Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz;

Vangölü Havzası Çevresi, Ağrı İshak Paşa Sarayı, Muradiye Şelalesi, Hoşap Kalesi, Akdamar Adası, Gevaş Selçuklu Mezarlığı, Zeve Şehitliği ve Van Merkez Tarihi ve Turistlik yerlere 13 ilçemizde ikamet eden yaklaşık 650 gencimizi her yıl bu projeden faydalanmalarına olanak sağlıyoruz

GENÇLİK MERKEZLERİMİZDE YÜRÜTÜLEN ETKİNLİKLER

•    Gençlerin İyilik Ağacı
•    Gençlik Merkezleri Akademisi
•    Merkezim Her Yerde Projesi
•    Kitap Okuma Halkaları Projesi
•    Kod Adı 2023 Projesi
•    Değerlerimize Uygun Mizah Projesi
•    Gönüllülük Yılı Faaliyetleri
•    Gençlik Merkezi Atölye Faaliyetleri
•    Sabah Namazı Buluşmaları
•    Gençlik Şühedanın İzinde - Sarıkamış Yürüyüşü
•    Gençlik Haftası
•    Çaya Geliyoruz Projesi
    •    120 Kahraman Çocuğu Anma Etkinlikleri 
•    Kadir Gecesi Etkinliği
•    Kutlu Doğum Etkinlikleri
•    Çanakkale'yi Anma Programı
•    İstiklal Marşı’nın Kabulü
•    Gönüllü Gençlerimizin Doğum Günü Kutlamaları
•    Ramazan Etkinlikleri
•    Anneler Günü
•    Babalar Günü
•    Babalar Günü
•    Engelliler Haftası
•    Sinema Etkinlikleri
•    Madde Bağımlılığıyla Mücadele Konulu Seminerler


3.    YURT HİZMETLERİ FAALİYETLERİ

İl Müdürlüğümüze bağlı 11 yurdumuz ile ilimizde ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrenimi görev öğrencilerimize hizmet vermekteyiz.

    Melikşah Kız Öğrenci Yurdu- 1.152 yatak kapasiteli,
    Ümmü Eymen Kız Öğrenci Yurdu- 1.152 yatak kapasiteli,
    Aişe Sıddıka Kız Öğrenci Yurdu- 704 yatak kapasiteli,
    Amine Hatun Kız Öğrenci Yurdu- 720 yatak kapasiteli,
    Van Erkek Öğrenci Yurdu- 798 yatak kapasiteli,
    Seyit Fehim Arvasi Erkek Öğrenci Yurdu- 852 yatak kapasiteli,
    İmam Şafii Erkek Öğrenci Yurdu- 844 yatak kapasiteli,
    Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu- 1.484 yatak kapasiteli,
    Erciş Öğrenci Yurdu- 1.004 yatak kapasiteli,
    Özalp Öğrenci Yurdu- 346 yatak kapasiteli,
    Gevaş Öğrenci Yurdu- 362 yatak kapasiteli,


ÇINARALTI GENÇLİK SÖYLEŞİLERİ 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri projesi kapsamında Dr. Ender SARAÇ YYÜ Kampüs yurtlarımızda kalan öğrencilerimizle bir araya gelerek, Kendine İyi Bak konferansında 'Beden ve Ruh Sağlığı' konusunda KYK'lı gençlerimizi bilgilendirdi.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Merkez Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarımızda kalan gençlerimiz ve personellerimiz tarafından Kızılay'a kan bağışında bulunuldu. Kan bağışı kampanyasına katılan gençlerimiz ve personellerimiz herkesi kan bağışına davet ettiler.

GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızca 2019 Yılının ’’Gönüllülük Yılı’’ olarak ilan edilmesi ile birlikte, Merkez Kız ve Erkek Yurtlarımızda kalan gençlerimiz 'Isıtan Eller' projesi kapsamında hazırladıkları atkı, bere ve giysileri ilçelerimizdeki köy okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize hediye ettik.

PANDEMİ SÜRECİNDE1 KARANTİNA YURTLARIMIZ

•    Pandemi sürecinde yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın (KKTC, Umman, Kazakistan ve Almanya) gibi ülkelerden yurda dönmeleri sürecinde 14 gün boyunca Süleyman Şah ve imam Şafii Yurtlarımızda kendilerini ağırladık.
•    Bu süreç içerisinde misafirlerimize; Konser, iftar ve sahur programları, doğum günü kutlamaları, fidan dikimi gibi etkinliklerimizle misafirlerimize moral destek olmaya çalıştık.
•    Oldukça konforlu şartlarda ağırladığımız misafirlerimizi hiçbir vakaya müsaade etmeksizin tüm misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde memleketlerine uğurladık.
•    Pandemi döneminde bir dönem ceza evi personellerimizi de misafir ederek karantina süreçlerini tamamlamalarını sağladık.
•    Son olarak Eylül ayından itibaren karantina ve evde tedavi süreçlerini ihlal ederek dışarı çıkan ve kolluk kuvvetlerimizce yakalanan vakaları da tedavi süreçleri boyunca yurtlarımızda misafir etmeye başladık, bu hizmetimiz hâlihazırda devam etmektedir.”dedi.
VAN GAZETESİ

 

van gençlik nevzat inanç