Oda Başkan Adayı Yılmaz, Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

TAKİP ET

Van Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkan Adayı İsmail Yılmaz, Esnaf ziyaretlerini gerçekleştirerek açıklamada bulundu.

Van Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanlığı seçimine az kalması ve bu anlamda başkan adayları aralıksız çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Van Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkan Adayı İsmail Yılmaz, "Amacımız bir, telaşımız bir, yapmak isteyip yapamadığımız ama bir kadarda kolay bir şekilde sorunların, sıkıntıların üstesinden gelebileceğime inandığım bu yolda sizleri yanımda, yakınımda tek bir yürek, tek bir güç olarak görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. 

Ne demiştik Van’ımız için ne yapabiliriz? Amaç başa gelmek değil, yaptıklarımızla tüm esnafımızın sorunlarını çözebilmektir. Şimdi çalışma zamanı, şimdi her şeyin üstünü örtüp, sırtımızı dönüp eski düzen devam edelim deme zamanı değil, gelin sırt sırta verelim esnaf arkadaşlarımızın sorunlarına, elimizden alınan hakların, uğradığımız ziyanın zararın giderilmesi adına bir yola çıkalım. Bu yolda beni yalnız bırakmadığınıza eminim. Bir araya gelelim, çözümlerimizi birlikte bulalım, haksızlıklara göğüs gerelim. Biz bunları yapabilecek güce sahibiz, diz çöküp sorunların büyümesine değil, ayağa kalkıp çözümlerimizle biz buradayız demeye var mısınız?

Ne demiştik vaat değil gerçekten sizler için yapmak istediklerimiz;  Bende bir esnafım sizler için düşündüğüm her şey kendim içinde bir adım olacaktır. Diyorum ki! Gizli saklı hiç bir şey olmasın, odamızın tüm bilgileri halkın ve esnafın görebileceği şekilde teknolojiyi de kullanarak internet sayfası üzerinden bilgilendirelim, Eğer bu oda bizim ise; oda için düzenlenen hiç bir evrak için ücret ödemesi yapmayalım, bunun yerine odamıza düzenli bağışlar yapalım. Yaptığımız her bağış, oluşturmuş olduğumuz fonlar gerçekten ihtiyacı olan esnaf arkadaşlarımıza destek olmak amacı ile kullanalım, Eğer elimizi taşın altına koymaya karar vermiş isek; başkan ve yönetim biriminin maaşlarının bir kısmını yardım fonuna aktaralım; çünkü sizler bize destek oldukça bizden giden değil sizlerden gelen öz veriler bizi daha mutlu, daha ileriye dönük bir planlama içine sokacaktır.  Bakınız esnafa verilen fiyat listelerinde fahiş fiyatlar var bunların bir düzene oturtulması ülke geneli ve federasyonun tespit ettiği fiyatları esas alarak esnafımıza o listeleri vermeliyiz. Özellikle belediyeler, burada bize çok iş düşüyor ama zor değil, sokaklarımızın güvenliği, sağlığı için belediye ve diğer kurumlarla iş birliği içinde olmamız gerekiyor. En büyük sıkıntımız kalifiye eleman, hepimiz yaşıyoruz kalifiye eleman bulmak çok zor, ama bu zoru aşmak zor değil, ilgili kurumlar var bunlarla iletişim halinde olup, görüşmeler sağlayıp inşallah zor alanı çözmek için elimizden geleni yapacağım.

Van halkı, bunların hepsini tek tek konuşacağız. Desteklerinizle, birlik olarak aşamayacağımız hiç bir engel olmadığını biliyoruz. Sizler alın terinizle kazandığınız tek bir kuruş dahi olsa, biz zarar değil, sizlerin kazanç sağlamanız için elimizden geleni değil, daha fazlasını yapmaya hazırız.  Çünkü vaatlerle değil, yapılabileceklerle yola devam etmek istiyoruz artık. Yarınlarımıza sahip çıkmak istiyorsak bir araya gelelim. Hep birlikte başarmak için az laf, çok icraat diyorum. Biz büyük bir aileyiz ve şimdi değişim zamanı odama sahip çıkmak için sizlerin desteğini, gücünü yanıma alıp bu yolda yürümek için elimden geleni yapmak istiyorum. Esnaf varsa bu şehirde yaşam var demektir."dedi.
Van Gazetesi Haber Merkezi