Bedesten Çarşısı' Yatırımcılara Kapılarını Açıyor!

TAKİP ET

Tuşba Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda ödüllü 'Bedesten Çarşısı' projesi kapsamında 12 iş yeri ve bir marketi kiraya veriyor.

Tuşba Belediyesi, ödüllü projesi olan 'Bedesten Çarşısı'nda bulunan 12 iş yerini ve bir marketi kiraya verme kararı aldı. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 'Başarı Ödülü'ne layık görülen 'Bedesten Çarşısı' projesi, yatırımcıları bekliyor.

Tuşba'nın zengin tarihi ve kültürel mirasını koruma amacı güden proje, 12 iş yerini ve 1 marketi kapsıyor. 12 iş yerinin 3 yıl, 406 metrekarelik market yerinin ise 10 yıl süreyle kapalı teklif usulüyle kiraya verileceği bildirildi.

İhaleye katılmak isteyen tüzel ve gerçek kişilerin, Tuşba Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden alacakları şartname doğrultusunda talep edilen evrakları tamamlamaları gerekiyor. İş yerleri için ihaleye katılmak isteyenlerin en geç 18 Aralık 2023, market yerinin ihalesine katılmak isteyenlerin ise en geç 15 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bedesten Çarşısı'nda bulunan market yerinin ihalesi 18 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 09:30'da, 12 iş yerinin ihalesi ise 19 Aralık 2023 Salı günü saat 09:30'da Tuşba Belediye hizmet binası encümen salonunda gerçekleştirilecek.

Bedesten Çarşısı, İstasyon Mahallesi'nde, Fatih Caddesi ile Erciş Yolu Bulvarı arasında konumlanmış durumda. Şehirlerarası otobüs terminaline, tren garına, eğitim kurumlarına ve ilçenin en büyük camisi olan Camii Kebir'e yakın mesafede olması, geniş yol ağlarıyla çevrili olmasıyla birlikte, yüksek müşteri potansiyeli ve cazip bir konumda bulunduğu vurgulandı.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

van tuşba bedesten vanhaber