Okullarda Cep Telefonlarına Kısıtlama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okullarda Cep Telefonlarına Kısıtlama Getiriyor ve Kayıt Parasıyla İlgili Önemli Açıklamalar Yaptı!"

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanımına sınırlama getireceğini ve sınıflara cep telefonuyla girişin yasaklanacağını belirtti. Ayrıca, Bakan Tekin, kayıt parası konusunda net bir açıklama yaparak, velilerin zorlanmaması gerektiğini vurguladı. Öğretmen atamaları ve eğitimdeki son gelişmeler hakkında da önemli bilgiler verdi. 


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıflara cep telefonuyla girişini yasaklayacaklarını ve kayıt parasının zorunlu olmadığını duyurdu. Ayrıca, öğretmen atamaları ve eğitimde yapılan yenilikler hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Bakan Tekin’in açıklamaları şöyle:

“Liseyi bitirmiş çocuklarımızın temel alanlarda eksik kalmasıyla ilgili bir sürü yorum yapıyoruz. Şimdiki mevcut durumda bütün öğrenciler genel ortalaması 50 olduğunda, sınıfı geçebilecek durumda. Böylece asgari başarı ortalaması tutmuyor. Bununla alakalı bir tedbir almak gerekiyordu. Okul devamsızlığı, sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretimi sekteye uğrattığını problemlerden olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde. Sınıf tekrarıyla ilgili hususları kamuoyuyla paylaşacağız.”

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber


 

cep telefonu okul yasak