ÖRNEK ÖĞRETMENDEN TAKDİRLİK DAVRANIŞ

TAKİP ET

Van'ın Erciş ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Faruk Ozan Sarıarslan,Hafta içi saçı uzayan öğrencilerin listesini oluşturan Sarıarslan, tatil günlerinde de çocukları istedikleri modele göre tıraş ediyor.

 Hafta içi saçı uzayan öğrencilerin listesini oluşturan Sarıarslan, tatil günlerinde de çocukları istedikleri modele göre tıraş ediyor.

Öğretmenliğe başlamadan önce berber çıraklığı yapan Sarıarslan da kendi imkanlarıyla aldığı malzemelerle, hafta sonları mahalleye gelerek okuldaki kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra mahallede saçı uzayan çocukların saçını kesmeye başladı.

Burayı öğrencilerimize yardımcı olmak, iyi zaman geçirmelerini sağlamak için berber, zeka atölyesi ve spor odasına dönüştürdük. Hafta sonları buraya gelerek mahalledeki herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrenciler ve veliler de bu durumdan memnun. Çocukluğumda berber kalfalığı yapmıştım. O zaman öğrendiklerimle çocukları tıraş ediyorum. İsteyen öğrencilere de öğretmeye çalışıyorum. Benim gibi belki ileride onlara da lazım olur. Güzel zaman geçiriyoruz. Erkek ve kız öğrencilerimin okula daha düzgün gelmelerini sağlıyoruz. Desteklerinden dolayı okul müdürümüz ve meslektaşlarıma teşekkür ederim."

Van'ın Erciş ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Faruk Ozan Sarıarslan, okulun kullanılmayan lojmanının bir bölümünde oluşturduğu berber salonuyla hafta sonları, öğrencilerini ve mahallede saçı uzayan çocukları tıraş ediyor.

İlçeye 45 kilometre mesafedeki 150 öğrencili Karlıyayla Ortaokulunun beden eğitim öğretmeni Sarıarslan, idareci ve öğretmen arkadaşlarıyla kullanılmayan lojmanın bir bölümünü berber salonuna dönüştürdü. Binanın diğer bölümlerini de 3 bin 500 kitabın bulunduğu kütüphane, iyilik ve zeka atölyesi ve spor odasına dönüştüren öğretmenler, öğrencilere boş zamanlarında kitap okuyabilecekleri, spor yapıp zeka oyunları oynayabilecekleri bir alan oluşturdu.

Örnek davranış ercişli öğretmen beden eğitimi öğretmeni faruk ozan sarıarslan ercişde öğretmenler erciş haber van gazetesi van matbaa van haber