Otlu Van peynirine  Van halkı akın etti - Evde tutmalık peynir

TAKİP ET

Van'ın ilçe köylerinde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, otlu peynir üretimi yaparak Van'da bulunan şarküterilere satışını gerçekleştiriyorlar...

Van haber - Van'ın en çok peynir satıcısı ve Van'da 10 yıla yakındır peynir ve bal satışı gerçekleştiren Yayla dağ şarküteri işletme sahibi Mahsun Aksın, Van Gazetesine yapmış olduğu röportajda, " 10 yıldır bu sektördeyim. Peynircilikte bu mevsimde çok rağbet görülür.

Özellikle en çoğu tutmalık Van otlu peynirini vatandaşlarımız istemektedir. Bunun yanı sıra il dışında kalan vatandaşlarında bizlere sipariş vererek kendilerine ayırmaktadır. Bu peynirlerin en iyi yanı yağlı olmasıdır.

 Van'da otlu peynir çok rağbet görmeye başladı.

Tabi koronavirüs her ne kadarda etkilese de bazı evlerden gelen sağlıklı peynirleri halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki ülkemizde olan pandemi dönemini atlatacağız. Otlu peynirin fiyat aralığının azda olsa düşmesi bizleri ve vatandaşı rahatlattı.

Ticaretin daha büyük kitlelere ulaşması için sürekli kendi memleketimizin peynirlerini yerimizde bulundurarak diğer illere de gönderiyoruz. Otlu Van peyniri denilince aklınıza kahvaltı gelir. Bizim memleketin en iyi kültürlerinden biri ise kahvaltıya düşkün olmalıdır.

Biz, Yayla Dağ şarküteri olarak Beşyol'da bulunan işletmemizde halkımıza her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Van'da otlu peynirin yerin altına gömülerek, kışın tüketilmesi, kahvaltı ve her öğünde yenilmesi de memleketimiz için çok iyi olduğunu düşünüyoruz. Son olarak sizlere bunu söylemek istiyorum. Nerde olursanız olun, otlu peyniri tadın.

Van'da şuan itibariyle en çok otlu peynir satışı gerçekleştirmektedir. Bizler bu peynirleri ilçede bulunan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan temin ederek, halkımıza sunuyoruz."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328
 

otlu peynir van haber mahsun aksın yayla dağ şarküteri son dakika van ilçe köy van haber peynir yayla dağ şarküteri