Özge Işık organizasyon şirketi Van'da açıldı

TAKİP ET

Kadın girişimci Özge Çağla Işık uzun yıllardır İstanbul'da yürüttüğü Organizasyon görevini kendi memleketinde devam ettirmek üzere Van'a gelerek görkemli bir açılışla hizmet vermeye başladı.

Van’da kadın eliyle organizasyon şirketi açıldı. Düğünden nişana, partiden kamusal toplantılara, sünnet töreninden benzeri etkinliklere kadar birçok alanda organizasyon hizmeti sunan Özge Işık organizasyon şirketi Van Cumhuriyet caddesi üzerinden bulunan eski vali konağı arkasında açıldı. Genç kadın girişimci olarak Van’da böyle bir hizmet vermenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Organizasyon Şirketi Kurucu Genel Müdiresi Özge Çağla Işık yapamazsın, batarsın algılarını çürütüp iş yerinin açılışını görkemli bir şekilde yaparak Van’da hizmet hayatına başladı. 

Kadın girişimci olarak başladığı organizasyon şirketini büyüterek kısa sürede bölgenin tamamına hizmet vereceklerini söyleyen Özge Işık, “Van’a gelmeden önce İstanbul’da yıllarca organizasyon şirketiyle hizmet veriyordum. Van’a kendi memleketime geldikten sonra da organizasyon şirketi kurmayı düşündüm ama çevrem yapamazsın, burası İstanbul değil, batarsın, kaybedersin gibi baskıcı söylemler kullandı. Bu söylemleri bir yana bırakıp çalışmaya koyuldum ve bugün gerçekleştirdiğimiz açılışımızla da bu söylemleri çürüttük. Bir kadın isterse en zoru başarır, bir kadın girişimci olarak mutluyum, kendi birikimlerimle ve sevdiklerimin destekleriyle iş yerimizi açtık” dedi. 

EN BÜYÜK DESTEKÇİM ANNEMDİR 

KOSGEB’e başvuru yapmalarına rağmen her hangi bir destek almayan Işık, “ Bu iş yerimizi sevdiklerim ve özellikle annemin destekleriyle açtım. KOSGEB’e başvuruda bulundum ama destek paketlerinin şuan kapalı olduğunu söylediler. Kadın girişimcilere destek veriyorlar diye duyumlar alıyordum, bunun üzerinde başvuru da bulundum ama her hangi bir destekte bulunmadılar. Kendi çabamız ve emeğimizle iş yerimizin açılışını gerçekleştirdik. Bugün bizleri yalnız bırakmayan özellikle dayım Mesut Kaval, yol arkadaşlarıma, beni yalnız bırakmayan can dostum Mihriban Kazan’a, Sabri Işık, Ayhan Işık, akrabalarım ve dostlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özge Işık Van Organizasyon