Özgür Can Çelik, 'Van Bizim Evimiz Gibidir'

TAKİP ET

Anatolia Gurme Fest Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, 23 Ekim'de açılışı gerçekleşecek olan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı hakkında bilgi verdi. Yoğun bir pandemi önlemi aldıklarını belirten Özgür Can Çelik, herkesin gönül rahatlığıyla fuarda gezinti yapabileceğini söyledi.

Van Bizim Evimiz Gibidir

Anatolia Gurme Fest Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, “Van bizim için özel bir yer ve bu anlamda ikinci evimiz gibidir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır da dahil olmak üzere on fuarın yapıldığı başka bir şehir yok. Fuarlar bir şehrin girişiminde özel bir anlam taşır. Fuara gelen katılımcıları, fuarda stant açan firmaları, sadece birer ürün satan ve ya ürün tanıtan firma olarak görmemek bunları birer kültür elçisi olarak görmek gerekir.  Van’dan yüze yakın kültür elçisi fuarlardan sonra farklı illere dağılacak. Fuarımız 23 Ekim’de başlayacak 1 Kasım’a kadar devam edecek. 23 Ekim’de saat 14.30 da sizlerin de katılımıyla pandemi koşullarına uygun güzel bir açılış yapacağız.”

Koridorlarımızın Genişliği On Metreye Çıktı

“Bizim için önemli olan kısım Covit-19 ile ilgili önlemler aldığımız kısımdır. Anatolia Fuar A.Ş. olarak Van’da uzun yıllardan beri ticaret yaptığımız, uzun yıllarda ticaret yapacağımızı düşündüğümüz için burada kazandığımız paralar değil de Van halkının sağlığı bizim için çok daha önemli. Bu yüzden geçmiş yıllarda koridor genişliğimiz dört metreydi. Bunu on metreye çıkarttık. Bu sene stant kurulumunu aza indirdik. Herkes çok rahat bir şekilde burada alışveriş yapabilecek. Pandemi sürecinde Türkiye’de ve dünyada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, toplamda koridorun genişliği dört veya beş metre olsun diye uyardı. Biz beş metre değil on metrelik koridorlar yapıyoruz. Yani dünya ve Türkiye standartlarına göre en geniş koridor genişliğini yapmış oluyoruz. 

Fuar alanının girişinde ateş ölçülecek. Gelen herkesin HES kodu alma zorunluluğu olacak bu HES kodlarına bakılacak. HES kodlarında riskli gördüğümüz bir misafirimiz varsa fuar alanına girişi yaptırılmayacak. Yani kesinlikle riskli olan kişilerin HES kodları alınıp fuar alanına girişi engellenecek. Fuar alanının girişinde ateş ölçümü yapılacak dezenfektan kullanılacak. Daha iyi önlem olması amacıyla iki kişide girişte kolonya tutacak. Bütün misafirlerimize kolonya ikram edeceğiz ve on metre genişliğindeki koridorlardan içeri girmelerini sağlayacağız. Yani Covit-19 için alabileceğimiz tüm önlemleri alacağız. Şu anda Türkiye deki hiçbir AVM hiçbir otel hiçbir Pazar girişinde HES kodu alınmıyor. Biz böyle yapmıyoruz giren herkesin ellerini dezenfekte etmelerini sağlıyoruz, HES kodu alıyoruz ve içeri girerken mutlaka ateşlerini ölçüp içeri alıyoruz.  Bu yüzden bütün Van halkın gönül rahatlığıyla fuarımızı ziyaret edebilir.”

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN

Fiyatlarımız Çok Uygun Olacak

“ Fuarda yine 81 ilden lezzetler yer alıyor. Trabzon’dan yine Karadeniz ürünleri gelecek. Bunlar peynir süt, süt ürünleri ve tereyağı olacak. Akdeniz ve Ege’den zeytinyağı üreticilerimiz gelecek. Aydın’da çok iyi bir incir firması var bu yıl onlar gelecek. Bunlar direk üreticidirler. Fiyatları da hem çok uygun olacak hem de çok leziz doğal ürünler Van halkına ulaşmış olacak. Bunlarla birlikte hediyelik eşyalarımızda var. Mardin-Midyat’tan bir gümüşçümüz gelecek, hattatımız gelecek. Ahşaptan özel çalışmalar yer alacak, avizecimiz gelecek kısaca bu sene hediyelik eşya bölümü de oldukça renkli olacak. Hem yöresel ürünlerimiz hem de hediyelik eşya bölümümüz oldukça dolu dolu olacak.

Şişli öğretmen evinin hemen önünden ve HZ. Ömer camiinin hemen karşısındaki Halk Eğitim müdürlüğünün ön tarafından olmak üzere iki noktadan servislerimiz kalkacak. Bu fuarın dördüncüsünü yapıyoruz. Üç yıldan beri servislerimizi aynı noktalardan kaldırıyoruz. Artık gelen müşterilerimiz de alıştıkları için daha rahat ulaşımlarını sağlayabilecekler. “

Dünyadaki Hiçbir Ekonomi Ticareti Durduramaz

“Dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde ticaretimizi bir şekilde devam ettiriyor olmamız lazım. Dünyadaki hiçbir ekonomi ticareti durduramaz. Fuarlar ticaretin devam etmesi için önemli alanlardır. Covit-19’dan korkmayalım o bizden korksun. Önlemlerimizi aldıktan sonra maske, mesafe, hijyen kurallarına uygun olduktan sonra gönül rahatlığıyla insanlar fuarımızda gezebilirler. Bütün Vanlıları dördüncüsünü yaptığımız Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarına davet ediyoruz.”dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328

 

ozgur can çelik van haber son dakika van anatolia van fuar