Özgür Can Çelik, Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı hakkında konuştu

TAKİP ET

Van'da Anatolia Organizasyon tarafından 6'ncısı düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' hakkında değerlendirme yapıldı.

Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan fuara 81 ilden gelen marka ve firmalar katılım sağladı. Özgür Can Çelik, fuara katılan stant katılımcılarının arttığını dile getirdi. 

Çelik, "Fuarımızın 6’ncısını gerçekleştirdik. Geçmiş yıllara göre yüzde 20’ye yakın bir artış oldu stant katılımcılarımızda. Geçmiş yıllarda ortalama 60-65 arasında katılımcımız varken bu yıl katılımcı sayımız 70’i geçti, 80’e yaklaştı.

Ziyaretçi sayımız geçmiş yıllarla aynı. Katılımcılarımızın memnuniyet durumları yine geçmiş yıllardan yüksek. Yani Van’dan oldukça memnunlar. Tabii bu fuarların en büyük getirilerinden bir tanesi de Türkiye’nin farklı yerlerini, buradaki insanların kültür elçisi olarak tekrar dönmeleri.

Buradaki insanların 81 ilden gelenler, Van’da gördükleri güzellikleri, Van halkının misafirperverliğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kültürünü aldıktan sonra bunları kendi illerinde de tanıtıyorlar. Bence fuarların en büyük çıktısı bu.

Fuar büyüklük anlamında Türkiye’de şu anda ilk 5 gurme fuarlarından bir tanesi. Her geçen yıl da büyümeye devam ediyor fuarımız. Gelecek yıllar daha da büyüyecek diye umut ediyorum”

Haber : Wan Haber