Özlem Erkeker, 'Çocuğunuz varsa, Akıllı Çocuk Kreşine Kaydedin'

TAKİP ET

Akıllı Çocuk Kreşi müdiresi Özlem Erkeker, pandemi sürecinde daha çok hassasiyet gösterdikleri kreşleriyle ilgili detaylı bilgi vererek merak edilen sorulara yanıt verdi.

Van haber - Van GAZETESİ - 12 yıldır bu işle uğraşan Özlem Erkeker, bu mesleğin hayali olduğunu ve hayaline hayat verip bu zamanlara taşıdığı için mesleğini severek yaptığını söyledi. 

ÖNEMLİ OLAN VELİLERİN GÜVENİNİ KAZANMAK

Veliler ve öğrencilerden de bunun artısını gördüğünü söyleyen Akıllı Çocuk Kreşi müdiresi Özlem Erkeker, " Bizim için önemli olan velilerin güvenini kazanmak. Ben her zaman velilere, burası otopark değil ve siz de otoparka araç bırakıp çıkmıyorsunuz. Siz canınızı önce Allah'a sonra da bize teslim ediyorsunuz. Bizim görevimiz o kutsal emanetlere sahip çıkmaktır derim. Veli çocuğunu bizlere bıraktığı zaman gözü arkada kalmasın. Biz velilere bu güveni verdiğimiz için onlarında öncelikleri Akıllı Çocuk Kreşi olmalıdır. "diyerek tercih sırasında kreşlerinin bir adım önde olması gerektiğine vurgu yaptı. Özlem Erkeker daha sonra şu ifadelerde bulundu:" İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle okulumuzu açmadan önce, velilerimizden ön hazırlık olsun diye çocuklara bu durumu anlatmalarını istedik. 


ÇOCUKLARA KORONAVİRÜSÜ BÖYLE ANLATIYORUZ

Öğrencilerimize biz koronavirüsü, minik bir mikrop olarak tanıtıyoruz. Normalde de mikropları hayatımızda grip olarak atlattığımızı anlatarak bunu gerek deney yolu gerekse oyun yoluyla çocuklara anlatıyoruz. Bu şekilde çocuklara yaparak yaşayarak tekniğini de öğretmiş oluyoruz.

Bu ön hazırlıklarla beraber okul girişinde öğrencilerimizin ateşini ölçüp dezenfektan  makinasıyla çocukları dezenfekte ederek içeri alıyoruz. Velilerin de okula girişi kesinlikle yasaktır. Giriş ve çıkış saatlerinde veliler çocukları kapı dışında alıp çıkar.

Her katta dezenfektan ve izolasyon odalarımız var. Acil bir durum olursa öğrencilerimizi alıp o izolasyon odasına bırakıp sağlık kuruluşlarına ve ailesine haber veriyoruz.

ÖĞRETMENLERİMİZİN BU SÜREÇTE YEDEK KIYAFETLERİ MEVCUT

Virüsten dolayı sınıf mevcutlarımızı aza indirip 9-10 arası yaptık. Her katta bir sınıf olmak şartıyla eğitimimizi veriyoruz. Ayrıca iki sınıfın bir lavaboyu kullanmasına da izin vermiyoruz. Bunların dışında öğretmenlerimiz dışarıdaki kıyafetleriyle hiçbir şekilde derse girmiyorlar. Yedek kıyafetlerini bulunduruyoruz. Öğretmenler yedek kıyafetlerini giydikten sonra maske ve eldivenlerini takarak derse geçiyorlar. Bunun yanında öğretmenlerimiz hiçbir şekilde öğrencilerle temas halinde olmuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜNE MERHABA PROGRAMI

Çocukların sağlığı için aldığımız bir diğer önlem de  uyku odalarını mesafeli bir şekilde dizayn etmek oldu. Bunu takiben hikaye odalarımız ayrı, spor salonumuz ve güne merhaba etkinliği yaptığımız alanlar geniş ve ferah olmak şartıyla düzenlenmiştir." diyerek içinde bulunduğumuz süreçle alakalı aldıkları tedbirlerin ayrıntılarına değinmiş oldu. Bunların dışında çocukları güne hazırlarken ilk olarak güne merhaba etkinlikleri yaptıklarını bunun amacının da öğrencilere pozitif enerji vermek olduğuna, ayrıca; sanat, satranç, müzik, hareket koordinasyon, İngilizce, değerler eğitimi, Kuran-ı Kerim ve oyun derslerinin verildiğini ve bahçeye çıkma saatlerinde her türlü etkinlik yapılabildiğine değindi.
 
VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER- 0544 409 0328
HABER: SEVDA YETKİN
FOTOĞRAF: HİKMETULLAH YETKİN
YAZI DERLEME: İSLAM KANAT
HABER MONTAJ: EYŞAN YETKİN
EDİYÖR VE YAZI İŞLERİ: BİLAL ÇİÇEKSAY
HABER SEO: İSMAİL ÇİÇEK
 
ETİKET: van haber, van haberleri, son dakika van, çocuk kreşi, van çocuk kreşi, akıllı çocuk, akıllı çocuk kreşi ve bakım evi, türkiye çocuk kreşleri, van'da çocuk kreşleri, van gazetesi, van'da çocuk kreşi iletişim, van çocuk bakımı, van çocuk kayıt, van çocuk eğitimi,van çocuk üniversitesi, van çocuk merkezleri, akıllı çocuk kreş ve bakımevi, van da çocuk kreşleri, van çocuk kreşleri adresleri, Özlem Erkeker,
 
KAYNAK: VAN GAZETESİ
 

van haber van haberleri son dakika van çocuk kreşi van çocuk kreşi akıllı çocuk akıllı çocuk kreşi ve bakım evi türkiye çocuk kreşleri vanda çocuk kreşleri van gazetesi vanda çocuk kreşi iletişim van çocuk bakımı van çocuk kayıt van çocuk eğitimi van çocu