Peynir Bidonunda Tarihi Eserler

TAKİP ET

Van'ın Erciş ilçesinde emniyet müdürlüğü tarafından yapılan operasyon neticesinde peynir bidonun içininde tarihi eserler ele geçirildi.

Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, kaçakçılık olaylarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde, 19 Eylül 2023 tarihinde ilimiz Ağrı yolu üzerinde bir araç içerisinde yapılan aramada önemli tespitlerde bulunmuştur.

Yapılan aramada, bir peynir bidonu içerisinde toplam (265) adet altın renginde tarihi eser olduğu değerlendirilen sikke ile bir valiz içerisinde (2) adet altın renginde tarihi eser olduğu değerlendirilen sikke ele geçirilmiştir. Bu buluntular, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçunu işleyen (2) şüpheli şahıs hakkında adli tahkikatın başlatılmasına neden olmuştur. Ele geçirilen tarihi eserler, Müdürlüğümüzdeki gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Van Müze Müdürlüğü'ne teslim edilecektir.

Van Emniyet Müdürlüğü olarak, ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü olayın önlenmesi ve suç işleyen şahısların yakalanması için kararlılıkla çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

 

 

 

tarihi eser kaçakçılık operasyon van haberleri peynir