RIZA KOÇAK,'TÜRKÜN GÜCÜNÜ BÜTÜN DÜNYA GÖRECEKTİR'

TAKİP ET

Büyük Türk Dünyası Derneği Yurt dışından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Koç ve Genel Başkan Yardımcısı Arif Maden tarafından karşılandık. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan kuruluş amacı bütün dünya coğrafyasında yer alan mazlum ve zulme uğramış Türklerin sesini duyurmak felsefesi ile kurulan ve Ankara da genel merkezi bulunan Büyük Türk Dünyası Genel Merkezini ziyaret ettik. 

Burada Genel Başkan Rıza Koçak,  Büyük Türk Dünyası Derneği Yurt dışından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Koç ve Genel Başkan Yardımcısı Arif Maden tarafından karşılandık. 

Daha sonra Genel Başkan Rıza Koçak,  kuruluş amaçlarını,  yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik faaliyetlerini anlattı...

 Koçak,  “Kuruluş amaçlarının Türkün gücünü bir kez daha dünyaya gösterme gayesidir “dedi.  Bir soru üzerine Rıza Koçak,  “Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Yanı yedi ilde bölge başkanlıkları oluşturup bölge başkanları seçtik. Kuruluş felsefemiz de tamamen gönüllülük esastır. Türkiye'nin en ücra illerinden olan Hakkâri de Doğu Anadolu Bölge Temsilciği kurduk. Çünkü yurdun her köşesi bizim için önemli dedi.



Bir soru üzerine Büyük Türk Dünyası Derneği Başkanı Rıza Koçak,  Yıllardır Çin'in Uygur bölgesinde yer alan Uygur asıllı Müslüman Türklere Çin Devleti zulüm ve işkence yapıyor. Ve onlar için adeta soykırım uyguluyor... Ve dünyanın gözü önünde yapılan bu zulmü görenler maalesef bu zulmü seyirci kalıyor.. Allah bu zulmü reva görenleri Kahhar ismi ile kahretmesin dedi... Bir soru üzerine Rıza Koçak,  pandemi dönemi içinde fazla sahada yer alamadık. Bunun neden de mevcut yasaklar.



Allah nasip ederse,  Mart ayına kadar büyük kongremizi gerçekleştirip Konfederasyon olarak hizmetlerimize devam edeceğiz dedi. İnşallah her hangi bir olumsuzluk olmazsa 1. Erciyes Kurultayını da  gerçekleştireceğiz dedi.

Bir soru üzerine Genel Başkan Rıza Koçak,  hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hatta Azerbaycan da da gümbür gümbür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Son olarak yeni yıldan beklentimiz dünya üzerinde zulüm gören mazlumların acıları dinsin ve onlarda özgürce yaşasınlar” dedi.

Haber: Süleyman Çelebi/ Ankara
VAN GAZETESİ - Van haber

rıza kocak türk dünyası derneği haber