SABRİ IŞIK, BİZİ AYAKTA TUTAN İRANLILARDIR – ESNAF KAZANAMIYOR

TAKİP ET

Van Lokantalar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, Vanın ekonomisi hakkında düşüncelerini belirterek bu konuda daha iyiye gitmek için yapılması gerekenleri anlattı. 

Van Lokantalar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık,
"Esnafımız olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Benim esnafım çok sıkıntılıdır ve hepsine de muhtaçsınız. Çünkü yeme, içme sektörü hepsi benim esnafıma bakıyor. Yarın öbür gün önümüze çatal bırakacak bir garson bulamayacağız. Biz kazanamıyoruz, esnafımız kazanamıyor ve kazanamadığı için işçilerin hakkını veremiyor. İşçilerin hakkını vermediği için de işçi burada işin pratiğini öğrenip direkt batıya gidiyor. Batıdaki esnaflar bizim üç katı yevmiye verdiği için çalışanlarımız zamanla oralara akın ediyorlar. Bu sorunu çözüme kavuşturmak adına acilen usta ve garson yetiştirmemiz lazım. Bir an önce ayağa kalkmamız, esnafımıza ürün tedariği konusunda yardımcı olmamız ve garson bulmamız lazım"diyerek esnafların kalkınması adına ne lazımsa yapılması gerektiğini vurguladı. 

Van Gazetesi – Özel Haber – Sevda Yetkin
Işık, İranlıların Van esnafına olan katkısına vurgu yaparak, "Şu anda İran'dan gelen misafirlerimiz var ve bizi ayakta tutansa İranlılardır. Bu nedenle ne  çalışma yapacaksak yüzde ellisini bu kısımda yapmamız lazım. Fuarımızı ulusallaştırabilirsek bizim için artı bir değer olmuş olur. Yeter ki bir ve beraber olalım. Bizlik ne varsa emrinize amadeyiz" dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

Van vanhaber Sabri Işık Fırıncılar Lokantalar işçi