Sağlık Açısından Büyük Önem Taşıyan Besin

TAKİP ET

Odun ateşinde sadece közde yapılan. Sonrasında bir hafta dinlendikten sonra satışa sunuluyor. çöven kökünün suyundan elde edilen köpüğün verdiğini, içerisinde bol miktarda ceviz bulunmaktadır.


Ordu'nun onlarca yöresel lezzetlerinden biri olan ve belirli bölgelerde üretimi yapılan cevizli helva, en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.

Tamamlanması 3 gün süren helvada kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerekir.

Odun ateşinde sadece közde yapılan. Sonrasında bir hafta dinlendikten sonra satışa sunuluyor. çöven kökünün suyundan elde edilen köpüğün verdiğini, içerisinde bol miktarda ceviz bulunmaktadır.


Cevizli helvanın protein yönünden zengin bir ürün olmakta ve bu sebeple insan vücudunu sıcak tuttuğunu, tüketenlerin kış aylarında daha az üşümektedirler “Sıcak tutar ve enerji verir, boğazları temizler.


Özellikle bu helvadan ilk defa yiyenler çok beğeniyorlar. Kış aylarında daha çok tercih edildiği için yaz aylarında da turistlerimize çok veriyoruz. Sürekli de tercih ediliyor. 

Vatandaşlar, gerek kilo ile gerekse ayaküstü yemek için cevizli helva alarak, bu lezzeti beğendiklerini ve kış aylarında ısınmanın helva ile mümkün olduğunu belirtiyoruz.

Bütün malzemelerin doğal olması gerekiyor, zaten lezzetini de buradan alıyor. Herkesin bunu tatması gerekir.”

Çok sağlıklı bir besin olan ceviz ile bileşimi cevizli yaz helvasının değerini bir kat daha artırmış ve yaz aylarının tercih edilen helva çeşidi olmuştur. B ve e grubu vitaminleri açısından zengin,tok tutucu, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

Buda van yöresine ait helva yapımı


Cevizli Helva Tarifi İçin Malzemeler

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Ceviz
Cevizli Helva Tarifi Yapılışı
Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın. Derin bir kaba şekeri ve sıcak suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin.

Unun rengi koyulaştığında inçe geçirilmiş cevizi ekleyip 5 dakika daha kavurup şerbeti unun üzerine dökün. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir.

Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin.

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

helva kış besini üşümek ordu van van gazetesi yemek tarifleri cevizli helva yapılışı