Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu,ndan Bir Uyarı Daha

TAKİP ET

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçi oğlu,ndan tedbiri elden bırakmayın çağrısı bir kez daha geldi.

Van için ve tehlike daha geçti ve uzun bir zaman daha maske sosoyal mesafe temizlik hijyenimize dikkat etmemiz için Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçi oğlu,ndan van halkına uyarı geldi.

Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Tedbiri Elden Bırakma Çağrısında Bulundu

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Seyahat kısıtlamasının ardından Şehirlerarası otobüs ve hava yollarıyla seyahatlerin arttığını görmekteyiz ifadesinde bulundu.


 İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.  Sünnetçioğlu tüm Dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı belirti.


Doç. Dr. Sünnetçioğlu, "Elbette bu yeni süreçte vatandaşlarımızın da yerine getirmesi gereken bazı yükümlülükler var"    seyahet etmek isteyen vatandaşlarımızdan tedbirler kapsamında seyahat sağlığı için gerekliliklerin yerine getirildiğinden emin olacaklar; aksi halde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısını arttıracağı, bu durumun da toplum sağlığı düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. Sünnetçioğlu, " Temizlik maske, mesafe; yeni normalin vazgeçilmezleri haline getirmemiz gerektiğini ifade etmek isterim, Şayet kurallara riayeti en üst düzeyde tutarsak, bu süreç daha hızlı olacaktır. Ancak, kurallara uyulmaması halinde Allah göstermesin salgının yeniden yayılmasına neden olabilinir.  Ayrıca haziran ayında başlanan, öğrenci sınavları ile de gerekli tedbirler yetkili kurumlarımızca alınmaktadır sınava girecek öğrencilerimize de Sağlık ve başarı diliyorum.


Normalleşmenin başladığı ilk sektörlerden Koronavirüs salgınının seyrine göre restoran, kafe, berber, kuaför, AVM’ler sinema salonları, eğlence alanları, spor merkezleri ve çocuk oyun alanları” gibi kalabalık ortak kullanım alanları gibi yerlerin de sosyal mesafeye, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışma ve uygulanması ricasında bulunmaktayız dedi.




VANGAZETESİ,VANHABER


van sağlık müdürü doç.dr. sünnetçioğlu ndan bir uyarı daha van için tedbiri elden bırakmayın Çağrısı korona virüs covid 19 vangazetesi