KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM

TAKİP ET

Son Dakika! Şanlıurfa Valisi Ayhan: Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği şehirlerden biri de Şanlıurfa oldu. Vali Salih Ayhan yaptığı açıklamada, "Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı" ifadesini kullandı.Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedildi.

VALİ AYHAN: 17 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Depremden en çok etkilenen illerden biri de Şanlıurfa olurken, acı haberi canlı yayında Vali Salih Ayhan verdi. Ayhan, "Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı" ifadelerini kullandı.

 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan son açıklamada ise "İlimizde yaşanan depremde AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasarla ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir"

10 ilde hissedilen 7.4'lük deprem sonrası Kahramanmaraş'tan ilk görüntüler! Çok sayıda binada yıkım var06.02.2023 06:53

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye bazı binalar yıkıldı. İşte bölgeden gelen ilk görüntüler...

Saat 4.17'de meydana gelen, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedilen 7.4'lük deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.BİRÇOK İLDEN YIKIM HABERİ GELİYORDeprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor...

Millî Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Maraş'taki depremden etkilenen Adana ve Mersin'de valilikler eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.




Deprem