Savcı Sayan, 'Kentte Büyük Bir Usulsüzlük Başlıyor'

TAKİP ET

Van haber , Van Gazetesi  |  Van'da konuşan Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan, şehirlerin alt yapısının öncelikli olarak aile ve yaşam tarzına dayandığını belirterek bunlara yönelik yapılması gerekenleri bir bir açıkladı.

Van haber , Van Gazetesi  |  Van’da bir toplantıda bir araya gelen Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan, konuşmalarında ilini ve Van’ı değerlendirdi.

Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan, dobra konuşmalarının yanı sıra kendi kentindeki sıkıntıları da şöyle ifade etti: “Şehirli ve köylü dediğimiz kimselerin bir arada buluşması, bir araya gelmesi bunların entegrasyonu uzun zaman alıyor. Dolayısıyla bu zaman içerisinde ne belediye bütçesi yetiyor, ne de merkezi hükümetin desteği yetiyor. Kentte büyük bir usulsüzlük başlıyor, bunu bizim çözmemiz lazım.

Yerel dinamikler olarak önce bizim harekete geçmemiz lazım. Teröre bizim dur dememiz lazım. Bununla ilgili her aileden bir ses yükselmezse, Diyarbakır anneleri gibi her evin annesi kendi çocuğuna sahip çıkmak için harekete geçmezse biz dünyanın en güzel planlamasını uygularsak bile o planların bir gecede bozulabileceğine şahit olacağız.” dedi.


VAN GAZETESİ -  ÖZEL HABER – SEVDA YETKİN – 0544 409 0328


Terörü Nasıl Yok Edebiliriz


Savcı Sayan: “Şehir planlamasını yapmak, şehrin imar planını yapmak elde değil çok zor oluyor. Planları yaptığımızda; il olarak planımız terörü nasıl yenebiliriz, terörü nasıl yok edebiliriz, terörden dolayı perişan olmuş ailelerin köyden kente göçü nasıl engelleyebiliriz. Engelleyemiyorsak şehre nasıl yerleştirebiliriz diye düşünmeliyiz. Mesela hayatı boyunca köyde eline aldığı çöpü sağa sola fırlatan bir köylü kardeşime, bu çöpü konteynıra atma alışkanlığı nasıl kazandıracaksınız. 5 katlı bir binada otururken oradan, çöp poşetini yere atan bir kardeşimizi nasıl eğitebiliriz? İşte bütün bunlar şehrin ana nedenlerini oluşturan problemleridir. Direk, bu insanları suçlayamayız. Çünkü bu insanlar 50-60 yaşına kadar köyde yaşamış insanlardır. Dolayısıyla bu insanlar kendi örf ve adetlerinden,  gelenek ve göreneklerinden vazgeçmiyor. Bu yüzden şehirleştirme yaparken insanların bu tarzlarını göz önünde bulundurmamız lazım.” dedi.


Uyuşturucu Bataklığının Yoğun Olduğu Yerde Hızlı Bağlantı Kuruluyor


Savcı Sayan: “Dikkat ederseniz Z kuşağı diye bir gençlik çıkmış. Ben hep buna karşı bir atraksiyon muhafazakar ve Müslüman bir gençliği öneririm.  Çünkü dikkat ederseniz uyuşturucu ve eroinin kol gezmesindeki en büyük etken inancından ve aile meclisinden uzak olmalarıdır. Şehir planlaması yaparken gençlerin de bu durumunu gözden kaçırmamanız lazım. Uyuşturucu bataklığının yoğun olduğu bir yerde terör örgütü gençlerle çok hızlı bir şekilde bağlantı kurabilir. Eğer biz bunları Müslüman, muhafazakar, milliyetçilik çatısı altında yetiştirmiş olursak batıya özenerek çağdaşlık adı altında gençlerimizi yitip gitmesine seyirci kalmazsak işte o zaman gerçek bir şehri inşa etmiş oluruz.



Akıllı apartmanlar, akıllı yollar, akıllı kavşaklar yaparsınız ama uyuşturucudan dolayı aklını yitirmiş gençler akıllı olmadıktan sonra o akıllı kavşakların hiçbir önemi kalmaz ve bu akılsız duruma düşürülen gençlerimiz o akıllı kavşakları da kırar o mücadeleyi de. Bu yüzden akıllı şehirlerden önce, şehrin kendi insanlarının gerçekten akıllı terör örgütlerinin ve uyuşturucu manyaklarına bertaraf etmemiz lazım. “Ne demişler, en iyi yastık Vicdan” yani vicdanın rahatsa köprü üzerinde taşın üzerinde yatarsınız ama vicdan rahat değilse vicdanınızla boğuşuyorsanız sizi 7 yıldızlı otelde de yatırsak bile sabaha kadar bir sağa bir sola dönersiniz yatamazsınız
.”dedi.

VAN GAZETESİ -  ÖZEL HABER –  0544 409 0328
ROPÖRTAJ: SEVDA YETKİN – 
TASARIM: HİKMETULLAH YETKİN
YAYIN: EYŞAN YETKİN

 

savcı sayan van haber ağrı belediye başkanı van gazetesi van gündem