Sedat Peker'İtirafları Dünya Gündeminde

TAKİP ET

Sedat Peker'in videolarındaki açıklamalar ve itiraflar dünya basınında yer bulmaya devam ediyor.

Sedat Peker'in videolarındaki açıklamalar ve itiraflar dünya basınında yer bulmaya devam ediyor. Amerikan gazetesi New York Times'ın ardından Washington Post da uzun bir makaleyle Peker'in iddialarının ele alındığı bir analiz yayımladı.
Kareem Fahim imzalı makalede, 'Bir mafya babasının online itirafları Erdoğan'ın hükümetini sarsıyor. Türkiye donakaldı' başlığı kullanıldı.

Makalede, "Peker'in iddialarını bu kadar zarar verici hale getiren şeylerden biri, güçlü isimler adına suç eylemleri gerçekleştirmekte kendisinin de oynadığını söylediği role dair itirafları" denildi; "Peker'in sebepleri ne olursa olsun, hükümetin suçlamalarından kaçınması giderek zorlaşıyor" ifadeleri kullanıldı. 

DEPREM ETKİSİ YARATIYOR'

Makalenin girişinde Peker 'geveze, tehditkâr ve epey büyüklenmeci' diye nitelenirken, "Türkiye'de organize suç ve siyasetin bağlantıları hakkında anlattığı hikâyeler, bugünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetine tehlikeli şekilde yakın bir biçimde gürleyerek, deprem etkisi yaratıyor" ifadeleri kullanıldı.Washington Post, Dubai'de yaşayan hüküm giymiş bir suç örgütü lideri olarak Peker'in YouTube üzerinden yayınladığı videolarda eski ve şu an görevde olan yetkilileri, akrabalarını ve başka önde gelen isimleri aralarında cinayet planları, tecavüz ve uyuşturucu kaçakçılığının da bulunduğu ağır suçlar konusunda zan altında bıraktığını vurguladı. Makalede,  "İddialar ve isimlerin netliği karşısında Türkiye donakaldı. Her biri hevesle beklenen, milyonlarca kez izlenen videolar sansasyon yaratıyor" denildi.

'SÜLEYMAN SOYLU VİDEOLARIN YILDIZLARINDAN BİRİ'

Makalede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Peker'in videolarının bir yıldızı' olduğu ve suçlamaların doğrudan Erdoğan'ı hedef almadığı belirtildi. Gazete şu ifadeleri kullandı: "[Peker'in attığı] Çamur seli, Erdoğan'ın hükümetinde bir krizi tetikledi, soruşturma taleplerine ve hatta, Peker'in videolarının bir yıldızı olan içişleri bakanının istifa etmesi çağrılarına yol açtı. Suçlamaların hiçbiri, Peker'in 'Tayyip Abi' diye söz ettiği Erdoğan'a doğrudan dokunmadı. Fakat mafya liderinin iddiaları, hükümetin, Türkiye'yi geçmişte karakterize eden yeraltı dünyası bağlantılarını ortadan kaldırdığına dair savlarının altını oydu."

'ERDOĞAN'IN SIKINTILARI KATLANDI'

"İddialar, popülaritesi ekonomik gerileme ve korona virüsü pandemisinin ortasında azalan cumhurbaşkanının sıkıntılarını katlamış durumda" diyen Washington Post, "Bu kriz bitmiş olmaktan da uzak görünüyor: Yedi video yayınlamış olan Peker, beş tane daha paylaşacağını söylüyor" diye yazdı.

sedat peker süleyman soylu recep tayyip erdoğan itiraflar van haber van haberleri van gazetesi van new york timesı