SEDAT ÜNAT: BU DURUM BİZLERİ ÜZÜYOR

TAKİP ET

Van ilinde kira artışları ve konut alışları zam üstüne zam yedi. Bunun üzerine gayrimenkul işleri ile ilgilenen Sedat Ünat ile yapılan röportajda son durum değerlendirmesi alındı.

Sedat Ünat; 1987 Mersin / Tarsus'ta doğdu. 1996 yılından beri Van ilinde ikamet etmektedir. Van iline geldiği günden bu yana esnaflık yapmakta ve emlak işinde kendisi daha iyi geliştirmektedir. Van Gazetesi Stajyer Muhabiri Özlem Yacan ile yaptığı röportajda Van'ın son zamanlarda yapılan kira artışları ve ev satışları hakkında bilgi aldı.

Sedat Ünat:"Van ilinde gayrimenkul işleri yapmaktayım. Van'da halk için iyi hizmetler gösterdiğimizin farkındayız. Bu nedenle daha iyi işler başarmak için çaba sarf ediyoruz. Gayrimenkul işlememizin yanı sıra; bilişim sektörüne de hakimiz. Teknolojinin geliştiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bizler hizmetlerimize teknoloji ve bilişimi bir üst seviyeye getirme çabasındayız."

SON DÖNEMLERDE ZAMLARIN ARTIŞLARI KİRALAR VE EV SATIŞLARINIDA ETKİLEDİ

"Van ve diğer bölgelerde kira artışları olması bizleri olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple bizlerde en uygun evleri, arsaları ve kiralanacak yerleri müşterilerimize bulmaya çalışıyoruz. Tabi bunlarda yetmemektedir. Dolar kurunun yükselmesi, inşaat sektörünün malzeme fiyatlarının artışları bizleri olumsuz etkilemektedir. Gayrimenkul fiyatların yükselmesi demek, kira artışlarının sebebi demektir. Bu durumda kira artışlarının yüzde yirmilerin üzerinde olduğunu göstermektedir. Son dönellerde zamların artışları kiralar ve ev satışlarını da olumsuz etkilediğini buradan ifade etmek isteriz."



KİRA ARTIŞLARI CANIMIZI SIKIYOR

"Bu konuyu biraz daha genişletmek gerekir ise; Bir artı üç dairenin kirası şuan iki bin liradan başlamaktadır. Bu oranlar batı illerinde daha yüksek seyretmektedir. Bizlerde bu durumdan oldukça rahatsızız. Van ilinde kira artışları bizleri çok etkilemenin yanı sıra; vatandaşı da zor duruma bırakmaktadır. Bizler her şekilde kendi kazancımızı elde ediyoruz ama bu değil ki yüksek karla satış yapıyoruz. Aldığımız yerlerde verilen fiyatlar çok yüksek ve bizlerde bu fiyatları halkımıza sunuyoruz. Memlekette zamma karşı zam uygulanması ve satış yapılması haliyle kiracıları zor duruma bırakmaktır. Umarız ki bu durum sürekli artışlı şekilde devam etmez.

Ev satın alma konusunda bahsetmek gerekir ise; Bir dairenin iki yıl önce alış fiyatı ile şuan alış fiyatı arasında yüzde iki yüzlük artış söz konusudur."

Gayrimenkul sektörde aslında ilgi alanımız daire veya mesken konutlardan da ziyade daha çok ticari çalışmalarımız oluyor. İş yeri kiralamaları, satışları üzerine daha çok yoğunluk vermiş bulunuyoruz. Piyasaya baktığımızda her gün yeni yeni iş yerleri  kapanıyor... Geçen yıla oranla elimizde yüzde yetmiş oranla dükkan fazlalığı bulunmaktadır. Esnaflarımız, enflasyondan etkilendiğinden ötürü iş yerlerini kapatmak zorunda kalmaktadır."dedi. 

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - ÖZLEM YACAN 01
 

sedat ünat Van Zam