Şehit Gazi Sendikaları Van Çıkarması

TAKİP ET

Şehit Gazi Sendikaları Genel başkanı Tayyip Dalgın: Çanakkale şehitlerinden başlayıp bütün şehitlerimizi andıktan sonra kamuda çalışan şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelerek sorunlarını gidermek adına bir konuşma yaptı.

Van Haber - Şehit gazi sendikalar genel başkanı Tayyip Dalgın; “1984’ten 2004’de kadar 9 başbakan 4 cumhurbaşkanı değişti. Ama hiçbir tane hükümet hiçbir tane cumhurbaşkanı şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkmadı.” diyerek şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

VAN GAZETESİ HABER AJANSI - SEVDA UZUNYOL



“Hiçbir Cumhurbaşkanı Şehit ve Gazi yakınlarına sahip çıkmadı”

Dalgın, Teröre değinerek devletin başında nasıl kişilerin olması gerektiği konusunda birkaç bilgi verdi ve  15 Temmuz darbe girişiminden söz ettikten sonra şu ifadeleri kullandı: “1984’ten 2004’de kadar 9 başbakan 4 cumhurbaşkanı değişti. Ama hiçbir hükümet hiçbir cumhurbaşkanı şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkmadı. 2004’ten sonra sayın cumhurbaşkanımız mevcut olan yasayı ek maddelerle güçlendirerek ek-1 ek-2 kapsamında bu güne kadar 52 bin 370 tane şehit ve gazi yakınları istirham ediyor kamuda. Sayın cumhurbaşkanımıza bu konuda minnettarız”dedi.



“Van’da bine yakın şehidimiz var”

Dalgın,  “1915 yılında Çanakkale’de dünyaya destan yazan tarihi bir günü andık. 30 yıldır terörle mücadelede canı pahasına savaşan şehitlerimizin sayısı 47 bini bulduğunu, bunlarla birlikte hem Çanakkale şehitlerimizi hem de terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizi andık. Şehit gazi sendikalarının faaliyetleri kapsamında Van’a 5 günlük bir program aldık. Van’da bine yakın şehidimiz var. Pazartesi günü sayın valimiz Mehmet Emin BİLMEZ ile görüştük. Kamuda çalışan şehit ailelerimizin sorunlarını gidermek adına sayın valimizle 47 dakikalık bir toplantı gerçekleştirdik. Kendileri de her türlü yanımızda olduğunu ifade ettiler”dedi.



 “Van 30 yıl sonra terörün bittiği bir yer”

“Van’ı gezmeyi 5 güne sığdıramayız. Van’ı gezebilmek görebilmek aylarca sürer. Sadece kurumda çalışan arkadaşları ziyaret edebilmek adına bir program düzenledik. Daha ileriki günlerde inşallah tekrar geleceğiz. İl, ilçe ve köy gezeceğiz çünkü terörün 30 yıl boyunca verdiği tahribatı zararı bizim bölgedeki arkadaşlara yeni nesle anlatmamız lazım. Bu ülkenin, bu bayrağın, bu vatanın bağımsızlığı nasıl aldığını anlatmamız lazım gündemde tutmamız lazım. 



30 yıl sonra terörün bittiği bir yerde devlet terbiyesiyle yetişmiş, devlet aklıyla hareket eden, devlet odaklı ve millete hizmet endeksli bir bürokrasinin bölgede görev yapmasına inandığımız o boşluğu başka bir terör örgütünün değil devletin kendisinin doldurması gerektiğine inandığımız buna yönelikte bir çalışma yürüttüğümüzü ve Van’da buna benzer birçok sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Devlet bakidir kurum müdürü siyaset geçicidir. Orayı dengeli tutmak lazım çünkü o kurumu o koltuğu çevirebilmek için devlet terbiyesiyle yetiştirilmiş insan olması lazım. 



"Doğu ve güneydoğuda eksik gördüğümüz taraf eğitimdir"

Devlet terbiyesiyle yetişen bir insan önce devletine sahip çıkar kurumuna sahip çıkar ve devletin hiçbir kademesine zarar getirmeyecek şekilde adımını atar. Vicdanlı dürüst olması lazım. Bunu birçok yerde görüyoruz. Maalesef farklı şeylerle de karşılaşıyoruz. Zaman zaman bunları rapor haline getirip Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklara da gönderiyoruz. Tabii pandemiyle birlikte eğitime uzun bir zamandır ara verilmiştir. Bir ülkenin geleceği o ülkenin eğitimiyle belli olur. Doğu ve güneydoğuda eksik gördüğümüz taraf eğitimdir. 



Eğitimden hiçbir şekilde bahsedemeyiz. Çünkü hem Covid19 ile okulların kapanması ve arkasından gelen sürecin de açılsın açılmasın veya ortaokul açılsın lise açılmasın gibi sıkıntılarla herkes eğitimden soğumuş durumda. Çatak’a birkaç yere uğradık hatta ilçe milli eğitim müdürüne de gittik. Taşımalı eğitimden biraz bahsettik. Yeteri kadar eğitim verilmemiş halada verilmiyor. Çünkü bizim her şeyden önce insan yetiştirmemiz lazım insan odaklı çalışmamız lazım”



VAN GAZETESİ HABER AJANSI - SEVDA UZUNYOL

“Eğer ki biz terörün bıraktığı boşlukları eğitimle doldurmazsak başka örgütler doldurur” 
Dalgın “İnsan odaklı çalışmazsak her şeyi kaybederiz. Bir ülkenin geleceğini yine inşa eden eğitimdir. Eğer ki biz terörün bıraktığı boşluğu eğitimle doldurmazsak başka örgütler doldurur. Başka örgütler yer alır. Eğitime çok önem vermemiz lazım özellikle doğu ve güneydoğuda yani terörün bittiği bir yerde. 

Terörü de kim bitirdi terörün %60’ı 15 Temmuz darbe sonrasında yani gerçekleşmeyen bir darbe sonucu terörle iş birliği yapan üniformalı, devletin maaşlı sahada güvenlik alanında olsun bunlara geçiş veren iş birliği yapan kişilerin tutuklandığını ve doğal olarak teröründe bitmesi bu sayede oldu. Onun arkasından teknoloji devreye girdi İHA’lar ve SIA’lar devreye girdi. 

Devletin özellikle hükümetin kararlılığı devreye girdi. Terörün ülke içerisinde hemen hemen yok denecek kadar az bir seviyeye getirdi. Ama ülke dışında PKK ve PYD gibi benzer örgütlerin birleştiği Kobani’ye yakın bölgelerde yine varlığından bahsediliyor. Özellikle doğu güneydoğuda sahip çıkmamız gereken tek şey eğitimdir. Ve devletin kurumlarının başında bulunanların vicdan, devlet terbiyesi, devlet aklı ve devlet odaklı olması gerekir bunları taşıdığı sürece hiç kimse bizi yenemez, kandıramaz ve farklı yerlere yönlendiremez” ifadelerini kullandı.  



“Önce kravatlı teröristlerden kurtulmalıyız”

Tayyip Dalgın“Devlet denetim mekanizmasının aktif bir şekilde devreye girmesi gerekir. Eğitimle ilgili olan sorunları merkezi yerden müdahalenin gelmemesi gerekiyor. Az önce bahsettiğimiz devlet terbiyesiyle yetişmiş devlet odaklı hareket eden hak, hukuk ve adaleti bilen devlet mekanizmasının yerinde olması gerekir. Hiçbir siyasiye endekse adapte olmaması lazım. Ülkenin genelinde de bu sıkıntılar vardı. Bir kere devlet denetim mekanizmasının devrede olması gerekiyor.



Her kurum için kurumun müdürü yanlış mı yapıyor bir başkasının bunu bağışlaması iki dudağının arasında olmamalı. Bir başkası kurum müdürü yanlış yaptı diye korkudan şikâyet edecek işinden olacak diye bir şey söyleyemiyor bir şey yapamıyor. Bizim çok farklı bir bakış açısıyla yani devlet aklıyla sahaya inmemiz lazım. Ülkenin genelinde zaten pandemiden dolayı dünyayı sarsan bu hastalık, Cumhurbaşkanımızdan, sağlık bakanımızdan hükümetin tüm birimleri ile birlikte önlem almak için her türlü adımı da attılar.



Tabii yine de ufak tefek sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim için önemli olan ülkenin güvenliğidir. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Hükümeti, muhalefeti, devleti milleti herkes tek ses olmalı. Herkes tek yumruk olmalı nerde ne şekil adım atılacağını herkes bilmeli. Herkes muhalefetini yapabilir haksızlık var ise karşı durabilir ancak söz konusu Türkiye’nin bütünlüğü ise veya farklı şeyler varsa ona karşı dik durmalı. Hükümet böyle yaptı. Muhalefet böyle yaptı. Gibi söylemlerden kurtulmalıyız. Önce kravatlı teröristleri temizlemeliyiz. Ülkedeki silahlı teröristleri bitirdik ama kravatlıları bitiremedik bunları da temizlememiz gerekiyor”



 “Bu ülkenin bu devletin asıl sahipleri bizleriz”

Dalgın, “Bir sonraki gün de Alan aşiretinin reisi Çatak Belediye başkanı Sayın Abdurrahman Şeylan beyle bir araya geldik. Onun da 127 şehidi var, ziyaret ettikten sonra bu gün Zeve şehitliğini Sayın Valimizle beraber ziyaret ettik. Daha sonra kurum ziyaretlerini gerçekleştirdik. Şehit yakınlarımızı gazilerimizi ziyaret ettik. Van’da bulunan bütün şehit ve gazi yakınlarımızla kamuda çalışanların hem bir araya gelelim hem de sohbet etmek adına bir yemek vermeyi planladık kıymetli il başkanımızla birlikte bir araya geldik.

Arkadaşlarımızla bir araya gelmek bizim için onur ve şereftir. Türkiye’de en büyük aşiretin varlığından söz edeceksek o da şehit gazi sen aşiretidir. Türkiye’nin en büyük aileleri şehit gazi aileleridir. Bu gün bu ülkeye gönül verip bedel ödeyenlerin aileleri bir aradaydı. Zaman zaman tekrar bir araya geleceğiz. Ülkemizi, devletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı seviyoruz. Bu ülkenin bu devletin asıl sahipleri bizleriz” diyerek konuşmalarını noktaladı.

Şehit Gazi sendikaları Genel Baskanı Tayip DALGIN, yeni büro başkanı Orhan Seferli, yeni enerji genel başkanı Beyza yüksel hanımefendi, şehit Gazi orman ve tarım sendikası genel başkanı Uğur Ecer, şehit Gazi sendikası genel başkanı Ahmet Adıyaman ve Van il yönetimi şehit Gazi sendikaları il başkanı İdris Turan ve yönetimi katıldı.

KURUM ZİYARETLERİ

Van Valilisi Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret eden Şehit Gazi sendikaları Genel Baskanı Tayip DALGİN  yönetimi Van il başkanı ve yönetimi Van için önemli konulara değindiklerini ifade etti. Şehit Gazi sendikaları Genel Baskanı ve il yönetimi Edremit Belediye başkanı İsmail Say'ı makamında ziyaret edildi.

VAN GAZETESİ HABER AJANSI - SEVDA UZUNYOL
Haber Hattı: 0544 409 032 8
 

tayyip dalgın van şehit gazi sendikası genel başkan kıravatlı terörist terör sendika haber van haber van gazetesi