Selahattin Demirtaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası

TAKİP ET

Selahattin Demirtaş'ın 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Selahattin Demirtaş’ın ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Edirne’deki cezaevinde tutuklu olan Demirtaş katılamadı, salonda avukatları hazır bulundu.

Avukatları, dava konusunun 27 Aralık 2013’te Şırnak’taki aday tanıtım toplantısında gerçekleştiğini, Demirtaş’ın konuk olarak katıldığını, güncel siyasi olaylara değindiğini ve partisinin adaylarını tanıttığını anlattı.


 
Toplantı sırasında Abdullah Öcalan posterleri açılmasından ve atılan sloganlardan müvekkillerinin sorumlu olmadığını vurgulayan avukatlar, kolluk güçlerinin de yasaya aykırı bir durum gerçekleşmediğinden müdahalede bulunmadığını ifade etti.

Suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığına dikkat çeken avukatlar, Demirtaş’ın beraati yönünde karar verilmesini talep etti.

Savunmaların ardından Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Rabia Selma Şentürk Akdeniz, Demirtaş’ın 2911 sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Demirtaş’ın cezası, Türk Ceza Kanunu’nun 51. maddesi gereğince ertelendi.

Demirtaş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince ‘terör örgütü yöneticiliği’, ‘terör örgütü üyesi olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik’ ‘suç işlemeye tahrik’, ‘suçu ve suçluyu övme’ iddialarıyla da yargılanıyor.

selahattin demirtaş ankara 44. asliye ceza mahkemesi