Selçuk Yılmaz, bu kitabını 4,5 yılda yazdı

TAKİP ET

Yaşanılan olayları kitaplaştıran başarılı Yazar Yılmaz, okur severlerden tam not aldı. 'Esrarengiz Kanıtlar' isimli cinayet roman kitabını 4,5 yılda yazdı.

Hayat hikayesini kitap serüvenini merak eden Van Haber Gazetesi muhabirinin sorularını Van ilinde yaşayan başarılı yazar Selçuk Yılmaz yanıtladı.

ESRARENGİZ KANITLAR KİTABI OKURSEVERLERDEN TAM NOT ALMAYA DEVAM EDİYOR
43 yaşında, evli ve çocuk sahibi. İşletme fakültesi mezunu başarılı yazar Selçuk Yılmaz, “Suç araştırma ve olay yeri inceleme konularında aldığım eğitimler vasıtasıyla ilk kitabım olan “Esrarengiz Kanıtlar” isimli cinayet roman kitabım Ekim 2023 ayında yayımlandı. Kitabı yazmamda ki amacım; insanlarımızın sinema filmleri ve dizi filmlerde ki polisiye, cinayet ve gizem sahnelerinde izlediklerinin gerçeklerden uzak olduğunu, gerçek bir olay yeri incelemenin nasıl yapıldığı, olay yerinde nelerin delil olabileceği ve bu delillerden yola çıkılarak hangi sonuçlara ulaşıldığını. Soruşturmaların nasıl yürütüldüğü hakkında insanlara doğru bilgiler sunmak istedim.”

“ESRARENGİZ KANITLAR KİTABIMI 4,5 YILLIK BİR ÇALIŞMANIN SONUNDA YAZDIM”
Yılmaz, “Esrarengiz Kanıtlar isimli kitabım da, gerçek olaylardan alıntılayarak 9 cinayet olayının, maddi deliller ve bilimsel yöntemlerle çözülebilmesini, çözüm aşamasında nasıl bir soruşturma yönteminin kullanıldığı anlatılıyor. Bu kitabı 4,5 yıllık bir çalışmanın sonunda yazdım. Kitabın içeriğinde aynı amaca hizmet eden farklı kişilerin cinayet işlemeleri, bu cinayetleri işlemelerine etki eden faktörler, katillerce sahte deliller kullanılarak olay yerinin nasıl kurgulandığı ve Fikret isimli ana karakterin tahlilleri ile gerçeğin sahtesinden ayırt edilmesi anlatılıyor. Okuyucu bu kitapta kendini bir soruşturmanın içinde bulacak ve birden çok cinayet işleme potansiyeli olan kişiler arasından katilleri bulmaya çalışacaklar.”

“YENİ NESLİN, GENÇLERİN KİTAPLARA KARŞI İLGİSİ VAR”
Yılmaz, “Van ilinde ki okuma potansiyeli hakkında pek fazla bir şey söyleyemem. Fakat 1’nci Van yerel yazarlar kitap fuarına karşı insanların yaklaşımı üzerinden değerlendirme yapacak olursak, şunu söyleyebilirim. Yıllardır yapılmayan bir kitap fuarı yapıldı. Maalesef katılım benim beklentimin çok altında kaldı. Her ne kadar katılımın üst seviyede olduğu iddia edilse de ben bu görüşe pek katılmıyorum. Fuara gelen insanların birçoğu yazar arkadaşlarımızın çevresinde ki tanıdıklarından oluşuyordu. Özellikle bu fuarda yazarları ve kitapları merak ederek gelen kişi sayısı azdı diye düşünüyorum. Belki bu durumun nedenlerinden biri hava şartları olabilir ya da organizasyon hakkında halka yeterince duyuru yapılamamış olmasının etkisi olabilir. Daha çok yeni neslin, gençlerin kitaplara karşı ilgisi var. Anne ve babalar evlerinde ellerine birer kitap alıp okumazsa çocuklardan kitap okumasını beklemek de biraz abest oluyor…”

“VAN’DAKİ YAZAR ARKADAŞLARIMA YETERLİ DEĞERİN VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Yılmaz, “Bunun sadece Van için değil ülke genelinde ele alınması gereken bir sorun olduğunu düşünüyorum. 2023 yılında ülke çapında 400.000.000 dan fazla kitap basılmış fakat bu kitapları alıp okuyan yok. Yerel yazarlara karşı insanların bakış açısının çok farklı olduğunu düşünüyorum. Kitabın içeriğinden önce okur, yazarın kim olduğuna bakıyor. Yazar yabancıysa ya da medya da ön plandaysa o yazarın kitabının içeriğinin çok iyi olacağına dair bir düşünceye sahipler. Ben, Van da ki yazar arkadaşlarıma yeterli değerin verildiğini düşünmüyorum. Üretken olan bu insanlar sadece yıl da bir defa halk ile buluşturulmaları yetersiz kalıyor.”

“İLK KİTABIMDAN DAHA İYİ OLMASI İÇİN ZAMANA İHTİYACIM VAR”
Yılmaz, “Sadece yerel de değil ulusal alanda da yayımlanan kitaplara karşı maalesef yeterli ilgi yok. Bunu görünce tekrar yazma isteğim kalmıyor. Beni tanımayan insanlar yazdığım kitaba karşı tereddütlü yaklaşıyorlar. Bunu sebebi ulusal çapta tanınan biri olmamam. Bu insanlar dan kitabımı alıp okuyanlar ise gerçek hayatta işlenen cinayetlerin soruşturulması hakkında bilgi sahibi olurken okuduğundan da zevk alınca, bir sonra ki kitabı yazmam için sabırsızlandıklarını söylüyorlar. Tabi işin bu yönüne bakınca yazdıklarımı okuyanların övgü dolu sözleri karşısında, kitabımı okuyan insanlar için bile yeni bir kitap yazma arzusuna kapılıyorum. Aklımda yeni bir kitap projesi var. Fakat bu biraz zaman alacak. Yazacağım kitabın ilk kitabımdan daha iyi olması için zamana ihtiyacım var.” Diyerek konuşmalarını noktaladı.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – yazar 

Van vanhaber Selçuk Yılmaz kitap