Şemdinlili halay başı dünya gündeminde

TAKİP ET

Bölgeye has yöresel kıyafetiyle halay başı olduğu düğünlerde figürleriyle dikkat çeken Ömer Çelik'in görüntüleri, ilk olarak 8 yıl önce sosyal medyada paylaşıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Yayla köyünde oturan ve 'Sofi Ömer' lakabıyla tanınan Ömer Çelik, Instagram hesabından kendisini paylaşan dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber'a teşekkür etti.

İRAN VE IRAK'TAN HALAY BAŞI TEKLİFLERİ ALDI


Hakkari ve çevre illerin yanı sıra İran ve Irak'tan da düğünlerde 'halay başı' olması için teklifler almaya başladı. Sadece Şemdinli'den değil, artık yurt dışından da teklif alıyorum. Videolarım paylaşıldıkça bu davetlerde artıyor. Eşimi kaybettikten sonra düğünlere ara vermiştim. Vatandaşların ısrarları üzerine tekrar mendilimi alıp, kaldığım yerden devam ettim. Türkiye dışından da birçok sevenim var. Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın dikkatini çekti. Ünlü şarkıcı, Sofi Ömer’in halay müziği yerine rap müzikle kurgulanan videosunu, 253 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından hikayesinde paylaştı.Şimdilerde bu ünden dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Justin Bieber türkiye şemdinli hakkari video rap