Seminerin Gündem Konusu : KADINLAR

TAKİP ET

Özalp Belediyesi, Özalp ilçesinin bazı mahallelerinde kadın yönelik seminerler düzenledi. Düzenlenen seminerlere yoğun ilgi gösterildi.

Özalp Belediyesi, farklı mahallelerde kadınlara yönelik seminerler düzenlemeye devam ediyor. Tepedam ve Aksörgüç mahallelerinden sonra Yünkuşak mahallesinde düzenlenen seminerlere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.Özalp Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ile Belediye Kadın Komisyonu tarafından, ilçeye bağlı Yünkuşak  mahallesinde seminer düzenlendi. Seminerde toplumsal cinsiyet, kadın erkek eşitliği, cinsiyet rollerin belirlenmesi ve kadının toplumsal rolü gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi.Mahalledeki taziye evinde kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde, Belediye Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanı Hasret Düşün  sunum yaptı. Düşün,  yaşamı var eden kadının dört duvar arasına hapsedildiğini ve taciz ve tecavüze maruz kaldığını belirterek kadınların bu ve benzeri uygulamalarla intihara sürüklendiğini kaydetti. Düşün ‘’Kadın erkek egemen zihniyet tarafından politika, eğitim, kültür, sanat ve sağlık gibi alanların dışına atıldı. Böylelikle etkisizleştirilmeye , yok edilmeye çalışıldı. Bizler de bu alanları tekrardan kadınların hizmetine sunmak için çalışmalar yapıyoruz.’’ İfadelerini kullandı. Düşün’ün ardından konuşan belediye meclis üyesi Sakine Kutpınar ise kadının toplumsal alandaki rolü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kutpınar, kadın güçlü olduğu sürece toplumun güçlü olabileceğini vurguladı.


seminerin gündem konusu : kadinlar van gazetesi Özalp belediyesi mahalle kadınlar seminer tepedam mahallesi aksörgüç mahallesi yünkuşak mahallesi ilgi Özalp belediyesi kadın politikaları müdürlüğü belediye kadın komisyonu ilçe cinsiyet kadın erkek eşitliğ