Semra Odabaşı"Kendi toprağımızı ekip biçemiyoruz"

TAKİP ET

Demokrasi ve Atılım Partisi Van Kurucu İl Başkanı Semra Odabaşı, Van'ın hayvancılık ve tarım konusunda eksiklerinin olduğuna vurgu yaparak çarpıcı açıklamalarda bulundu.


 Demokrasi ve Atılım Partisi Van Kurucu İl Başkanı Semra Odabaşı: ”En cesur, en yürekli, en mert insanların diyarında yaşıyoruz. Bugüne kadar kardan kıştan korkmayarak dik dağları aştık.  Bizler yüreğimizi herkese açtığımız için kapımızı hiçbir zaman başkasına kapatmadık. Kürtçe Türkçe demeden yürek yüreğe aynı dili konuştuk.
Tarım ve hayvancılık gibi çok büyük sorunlarımız var. Kendi kendine yeten bir ülke olmamıza rağmen maalesef ki elimizden alınan hayvancılığımızı terk etmek zorunda kaldık. Besicilik bitti, tarım yok artık ithal ürünlerini almaktan kasalar boşaldı. Fakat hala kendi toprağımızı ekip biçemiyoruz. 
Devlet politikalarımızın çiftçiyi desteklememesi, zamanında gübreyi tohumu vermemesi, kredilerini bölgesel bazda yapılması tarım ve hayvancılığı olumsuz yönde etkiledi. Güzelim arazilerimizi boş bıraktık, güzelim hayvancılığımızı bitirdik, kendi kendimize yeterken her şeyi sıfırladık. 
Van Yün Fabrikasının ve Et Kombinasının Van’a çok büyük katkıları olmasına rağmen kapatıldı. Bunlar tarım ve hayvancılık bitirildiği için kapandı. Türkiye’nin her yerine Van eti satıyorduk. Her uçak gelişinde hostesler, pilotlar Van etinin ürünlerini alıp giderdi. Kekik kokan dağlardan geldiği için lezzetliydi bizim etimiz. Şimdi bu fabrikalar kapatıldığı için işsizlik almış başını gidiyor. Bu yüzden elimizden alınan şeyleri geri istiyoruz.
Bütün bunlarının yanında dünyanın en büyük 11.büyük gölü, Türkiye’nin en büyük gölü güzelim Van gölü havzası insanlarıyız ama gölümüzü korumayı bir türlü beceremedik. Türkiye için çok önemli bir gölü eğer boşa harcıyorsanız bir daha oturup politikacıların ya da 600 kişilik Milletvekilinin bir daha düşünmelerini istiyoruz.” Diyerek bu konudaki hassasiyetini belirtti.


VAN GAZETESİ-ÖZEL
 

semra odabaşıkendi toprağımızı ekip biçemiyoruz van gazetesi parti̇ van semra odabaşı tarım hayvancılık devlet demokrasi ve atılım partisi başkan il başkanı yün fabrikası türkiye et kombina fabrika milletvekili politikacı