Sercan Bayer Ak Parti'den Van İpekyolu'na Aday

TAKİP ET

İş insanı Sercan Bayer, Ak Parti'den Van İpekyolu Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu. Bayer'in "biz, halkımıza umut satmayacağız" cümlesi gündem oldu.

Van'lı İş insanı Sercan Bayer, Van İpekyolu Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Van Başkale'li genç iş insanı ve siyasetçi, Rusya'dan büyük işadamlarını Van'a getirerek bölgeye yatırımlar sağlamış ve ipekyolu'nda projeler geliştirmeyi hedefliyor. Adaylık sürecinde gençlerle işbirliği ve ortak akıl vurgusu yapan Bayer, halka hizmet odaklı çalışacaklarını Van Haber Gazetesi'nde ifade etti.
Sercan Bayer, "Van'da genç bir iş insanı aynı zamanda siyasetçi. Yıllardır bir çok STK'da parti teşkilatı altında siyaset yapmış. STK'larda toplumun sorunlarını toplumun sıkıntılarını, konusunda tecrübe edinmiş, teşkilatlarla çalışmış, tecrübe edilmiş biriyim. Başkale ilçesinde bağlı Kocaköy mahallesinde dünyaya geldim. Merzikan aşiretine mensup biriyim. Merzikan aşiretide Van'da gerçekten çoğunluğu alan en büyük aşiretlerinden bir tanesidir.İlk öğrenimim Başkale'de. Orta öğrenimimi Bursa'da tamamladım."

"RUSYA'DAN VAN'A YATIRIM"
"Ondan sonrasında Van'da, İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok illerinde çalışmalar yürüttüm. En son zaten biliyorsunuz. Rusya'dan büyük işadamlarını Van'a getirdik, Van'a tanıtırdık. Onların Van'da yatırım yapmasını sağladık."

"AK PARTİ'NİN KAZANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
"Bizler, Ak parti'de biliyorsunuz aday adayımızı açıkladık. Bugün öncelikle benle beraber aday adayı olan bütün adaylara başarılar diliyorum. Yüce Allah hangisi hayırlısıysa bu topluma Van'a, İpekyolu'na, devletimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza hangisi hayırlı ise Yüce Allah ona nasip etsin. Şunun da altını çizmek istiyorum.
Biliyorsunuz, daha önce de bir çok partide bir çok seçimde yaşanmış. Böyle durumlar işte "bana adaylık vermedi. Ben, Küs oluyorum ben şöyle olacağım" kesinlikle bizim stratejimizde bu yoktur. Ben ve arkadaşlarım biz Ak partinin kazanması için çalışıyoruz. Van'da biliyorsunuz ciddi bir fark var İpekyolu'nda. Biz geçen yerel seçimlerde %15'e, %20'e yakın bir oyla kaybettik. Bu ilde isim çok önemlidir. Millet bakıyor, taban bakıyor, seçmen bakıyor, halk bakıyor ve diyor ki "kardeşim, hangi isim bana yakın, hangi isim bana hizmet eder? Hangi ismin vizyonu, aile yapısı, kişilik karakteri bana hizmet eder." Bunlar çok önemli etkenlerdir. Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım. Yaklaşık 15 gündür saha çalışmaları yapıyoruz. Gitmediğimiz kapı, gitmediğimiz mahalle, gitmediğimiz sokak kalmadı. Biz aldığımız veriler neticesinde gelip aday adaylığımızı ilan ettik."

"HALKIMIZ ASLA AK PARTİ'YE HİZMET EDENLERİ UNUTMAYACAKTIR"
"Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği yolda onun değerleri doğrultusunda kendilerinin takdirleri doğrultusunda inşallah ilerleyeceğiz.
Van iline gelen burada hizmet eden kaymakamlarımız, belediye başkan yardımcılarımız, belediye teşkilatı İpekyolu'nda çok güzel işlere imza attılar. Onları takdir ediyoruz. Onların hizmetleri asla halkımız. Nezdinde unutulmayacaktır. Bizler, bunları görmemezlikten gelmek mümkün değildir.
Onlardan yanı sıra; yapılacak işleri genç arkadaşlarımızla. Bilimle, bilim adamlarıyla."

"FARKLI HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ"
*Belediye başkan adayı ilan edilirsem, o günden itibaren başlayarak gece mi gündüzüme katarak, seçilene kadar ve seçilip görevimizde farklı hizmetlere imza atacağız. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi hocalarımızla birlikte ortaklaşa işler yapacağız. Orada makine mühendisinden tutun, doktoruna eğitimden tutun, bütün sağlık alanlarına birlikte toplantılar ortak akılla toplantılar düzenleyerek İpekyolu'muzu yöneteceğiz."

"BİZ, HALKIMIZA UMUT SATMAYACAĞIZ"
"Ben halkıma söz veriyorum. Zaten halkımızda bizi tanıyor, bizi biliyor. Bugün biz umut satmayacağız. Halkımızın gönlünü fetihedecez. Biz halkımıza hizmet götüreceğiz. Biz halkımıza icraat götüreceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak şimdiden bazı çalışmalar yapıyoruz. İpekyolu için ne yapabiliriz? Vatandaşlarımız için ne yapabiliriz? Biliyorsunuz İpekyolu Van'ın en gözde ilçesi ve en büyük ilçesi. Şu an Türkiye'de bir çok ilden daha büyük bir ilçedir. Burada kaç bin vatandaşımız İpekyolu'nda ikamet ediyor. Kaç bin vatandaşımız günlük İpekyolu'nun dışına çıkıyor ve tekrar geliyor, bunların ulaşımı nasıldır? Ulaşımla alakalı hangi alternatifler sunabiliriz? Üreteceğimiz her projede, icra edeceğimiz her işte, biz ortak akılla, bütün herkesle ortaklaşa çalışarak halkımızla bir olarak, halkımızın fikirlerini alarak, halkımızın isteklerini göz önünde bulundurarak, halkımızın menfaatine çalışacağız."

"GÜÇLÜ GENÇ VE AYDIN EKİBİMLE BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ"
"Bu çok önemli bir husustur. Bugün size şunu da söyleyeyim sonuçta biz dava arkadaşlarıyız. Şu an biliyorsunuz benimle beraber bir kaç tane aday adayımız var. Ben aday olursam. Gençlerimizle ve büyüklerimize birlikte çalışacağım. Ekibim benim güçlü bir kadro var. Güçlü bir ekibim var. Bu ekibimle birlikte çalışacağız. Amacımız seçimde ciddi bir fark atmak ve halkımıza hizmet götürmek."

"ÇOK KIYMETLİ BAŞKANLARIMIZ VE BÜYÜKLERİMİZİN FİKİRLERİNDEN YARARLANACAĞIZ"
"Bugün AK Parti ve ilçe başkanımız Sayın Yavuz Kuşan ve ondan önce başkanlık makamında oturmuş, hizmet etmiş partimize halkımıza hizmet etmiş bütün başkanlarımızın hizmetlerini gözardı edemeyiz. Bugün mevcut Van il başkanımız Sayın Emre Güray, başkanımız geldiğimden beri halk nezdinde onların takdirleri, onların yaptığı çalışmalar öngörüleri, projeleri, stratejileri kimse unutmuyor, kimse gözardı edemez. Sayın Emre Güray'dan önce ki il başkanlarımız şu an mevcut. Milletvekillerimiz Sayın Burhan Kayatürk ve Sayın Kayhan Türkmenoğlu olsun, halk tarafından sevilen isimlerdir. Halk tarafından değer görülen isimlerdir. Bu isimler, Bizim için çok kıymetlidir. Ben aday olduğum günden itibaren başkanlığım boyunca teşkilatta hizmet etmiş bütün ekiplerle şahıslarla başkanlarımla ilçe başkanlarım, teşkilat başkanlarım, il başkanlarım bütün geçmişten bugüne kadar hizmet vermiş, başkanlarımdan milletvekillerimle daha önce Van'a hizmet etmiş milletvekillerimizle ortaklaşa çalışacağız. Onların tecrübelerinden yararlanacağız. Ortak akılla hizmet vereceğiz. Şu an zaten mevcut kaymakamlarımız Van iline ciddi hizmetler, ciddi yatırımlar yaptı. Biz de bunların devamını getireceğiz. Biz de bunlardan yanı sıra; teknolojiden yararlanarak bilimden yararlanarak, bilim adamlarından yararlanarak, eğitimden yaralanarak, ortak akıldan yaralanarak ve çok önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Bize yol ışığı tutacak büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanarak hizmet edeceğiz."

"ŞİMDİDEN BİZLERDE BİRLİKTE YOL YÜRÜYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"
Sözlerime son verirken, bir hususun daha altını çizmek istiyorum.
Gençlere yer verilmesinden yanayım. Işığı biz gençlerden görüyorum. Genç kardeşlerimizden görüyorum. Yaşıtlarımızdan görüyorum. Onlar ciddi manada bizim destekçilerimizdir. Bugün İpekyolu'nda binlerce genç, bizim yanımızdadır. Bakın dini, dili, ırkı, ideolojisi hiç fark etmeksizin hepsi bizimle beraber bize oy vermek için bize oy getirmek için sahalarda çalışıyorlar. Biz gençlere yer verilmesini istiyoruz. Büyüklerimizden takdir onlarındır. Öncelikle takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın ondan sonra da diğer bütün başkanlarımızın, teşkilatımızındır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçilirsem, benle beraber çalışan, sokakları gezen, bize oy getiren, bize oy veren, bizimle beraber yol yürüyen bütün genç arkadaşlarımızla beraber birlikte hizmet edeceğiz. Proje üreteceğiz. Ortak paydaşlarda ortak akılda buluşacağız."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL - Gül Duman
Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Ak Parti vanhaber van haber Sercan Bayer aday