Serinlemek için girdikleri sular sonları oldu

TAKİP ET

Halfeti ilçesinde de baraj gölüne düşen kişi hayatını kaybetti. Diyarbakır'da da 13 yaşındaHaliliye ilçesi Karaali Mahallesi'nde 7 Ağustos'ta serinlemek için önceki sulama kanalına girdikten sonra kaybolan Halil Gültekin (20) ve İsa Topdemir'i (20) arama çalışmaları tamamlandı.

Urfa’nın Haliliye ilçesinde 2 gün önce sulama kanalında kaybolan 2 gencin cesedi bulundu. Halfeti ilçesinde de baraj gölüne düşen kişi hayatını kaybetti. Diyarbakır’da da 13 yaşındaHaliliye ilçesi Karaali Mahallesi'nde 7 Ağustos’ta serinlemek için önceki sulama kanalına girdikten sonra kaybolan Halil Gültekin (20) ve İsa Topdemir'i (20) arama çalışmaları tamamlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri, gençlerin cesedini suya girdiği bölgenin 5 kilometre ilerisinde buldu.

Cesetler, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Baraj gölünde boğuldu

Arkadaşlarıyla 7 Ağustos günü Antep'ten piknik için Halfeti'ye gelen Musa Kayatürk (26), Birecik Baraj Gölü civarında gezerken ayağının kayması sonucu göle düştü.

Çevredekiler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen su altı polisi, Kayatürk'ün cesedini sudan çıkardı.

Ceset otopsi için Halfeti Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diyarbakır’da Suriyeli çocuk boğuldu

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, arkadaşıyla birlikte Kengerli Mahallesi'nde hayvan otlatan 13 yaşındaki Suriyeli Ahmet Elderviş, serinlemek için Kuruçay Baraj Gölü'ne girdi.

Elderviş'in bir süre sonra gözden kaybolması üzerine arkadaşı 112 Acil'den yardım istedi.

Olay yerine, Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK). AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yürüttüğü arama çalışmaları sonucu Elderviş'in cansız bedenine ulaşıldı.

Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da son iki ayda Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl, Batman ve ilçelerinde 20 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.ki Suriyeli çoban boğuldu.                         

 

 

 

 

Kaynak: Rudaw

ceset su