Sertac Kütükoğlu, Sınır Kapısı Ve Sürücülerin Durumu Hakkında Bilgi Verdi

TAKİP ET

Baba mesleğiyle 1990'dan bu yana Sürücü Kursuyla uğraşan ve mesleğini severek devam ettiren Van Sürücü Kursları Derneği Başkanı Sertac Kütükoğlu, dernekleri hakkında bilgi vererek sürücülerin durumu ve pandemi sürecinin kendilerine olan etkisinden bahsetti. 

Sertac Kütükoğlu, “2012 yılında Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu kuruldu. Kurulduktan sonra da bize dernek kurma talebi geldi. Biz de bu talebe yönelik derneği, Ümit Tacir başkanlığında kurduk ve onunla beraber 2019’a kadar faaliyetimizi sürdürdük. Bu derneği sürücü kurslarına hitap edecek şekilde kurduk. Derneğimizin kurulma sebebi, sesimizi daha güçlü duyurmak ve direksiyon eğitimlerinin kalitesini arttırmak olduğu için en çok bu yönde çalışmalarımız oldu. 2019 yılından sonra seçim yaparak dernek yönetimini ben devraldım. Van ve ilçeleriyle beraber şu anda toplam 37 tane sürücü kursu var. Beş kursumuz da açılma aşamasındadır” diyerek derneklerinin kuruluş amaçları ve süreçlerine değindi.


Eğitimlere ve sınavlara aralıklı devam etmek zorunda kaldıklarını belirten Sertac Kütükoğlu, “Pandemi sürecinden dolayı eğitimlere ara vermiştik. Haziran ayı itibariyle İçişleri Bakanlığından talimat alıp sosyal mesafeyi ve tüm kuralları göz önüne alarak eğitimlere ve sınavlara başladık. Aralık ayında da ara verme durumumuz oldu. Bu şekilde ara ara faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ettik. Dolayısıyla bu süreç kursiyerlerimizi ve bizi etkiledi. Yine de her şeye rağmen aralıklı da olsa eğitimlerimizi devam ettirdik” dedi. 


Kapıköy sınır kapısının açılmasından yana olduğunu ve sınır kapısının açılmasıyla birçok esnafın az da olsa rahata kavuşacağını ifade eden Sertac Kütükoğlu, “Sınır kapısı açık olduğu zaman çarkımız birbiriyle bağlantılı olduğundan dolayı her şey daha iyi ilerliyordu. Girişler ne kadar açık olursa bizim içinde o kadar avantajlı olur diye düşünüyorum. En azından buraya gelen İranlılar, bizden ehliyet alabiliyorlardı. Van için Van esnafı için çok büyük bir faydası vardı. Akdeniz bölgesine verilen olanaklar sebebiyle orada yabancı turistler gezebiliyor, bize de böyle bir olanak sağlamaları lazım. Bu yüzden sınır kapısının açılması taraftarıyız” dedi.



VAN GAZETESİ-ÖZEL HABER

van gazetesi sertac kütükoğlu sınır kapısı kapıköy sürücü kursu kurs sürücü türkiye van eğitim