Sigarayla İlgili Tüm Gerçekler Göz Önüne Serildi

TAKİP ET

Yüksek oranda nikotin içeren sigara kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul ediliyor.


 Sigara tüketimi dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak biliniyor. Yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahip olan sigara dumanın solunması pasif içicilik problemini de ortaya çıkartıyor. Günümüzde ise sigara tüketimindeki artış, sigara ve sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını her geçen artıyor. 
 Katran, amonyak, arsenik böcek zehri gibi 4 bin 500’e aşkın kimyasal zehri tek bir nefeste vücutta dolaştıran sigaranın birçok hastalığa neden olduğu biliniyor. Sigara kalp ve damar hastalıkları, damarlarda tıkanma ve buna bağlı olarak felç, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıkları ve KOAH, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte sigara içilmesi ise erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise anne sütünün kesilmesine yol açıyor.



VAN GAZETESİ
 

sigarayla i̇lgili tüm gerçekler göz önüne serildi van gazetesi sigara koah midede gastrit ülser gastrit mide kanseri ağız kokusu mide kanser ağız dişlerde sararma gebelik erken doğum doğum dünya sağlık örgütü sağlık dünya örgüt