Sınıf Geçme ve Devamsızlık Kurallarında Değişiklik

TAKİP ET

 Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf geçme ve devamsızlık konularında yeni düzenlemelerle öğrencilere önleme ve destek sağlayacak komisyonları kuruyor.

İşte eğitim sistemindeki bu önemli değişikliklerin detayları.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf geçme ve devamsızlık konularında yeni düzenlemelerle öğrencilere önleme ve destek sağlayacak komisyonları kuruyor. İşte eğitim sistemindeki bu önemli değişikliklerin detayları.

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili yeni mevzuat değişiklikleri sonrasında, bu riskleri taşıyan öğrencilere karşı tedbirler almak üzere 'önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonları' kuracak.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, lise kademesinde devam devamsızlık ve sınıf geçme koşullarının düzenlendiği yönetmelik değişikliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemelerin eğitim kalitesini artırmaya yönelik politikaların bir parçası olduğunu vurguladı.

Yeni düzenlemelere göre, öğrencilerin sınıf geçme düzenlemesi yeniden ele alındı. Öğrencilerin yıl sonu ortalamaları hala 50 olacak, ancak en fazla bir zayıf dersle birlikte doğrudan sınıf geçebilecekler. Önceki uygulamada öğrenciler, yıl sonu ortalamasına bakmadan 3 derse kadar sorumlu sınıf geçebiliyorlardı. Şimdi ise en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıf geçebilecekler. Bir öğrenci 4 dersten zayıf not aldığında ise sınıf tekrarı yapacak. Bu yeni düzenleme sadece bu yıl 9. sınıflar için geçerli olacak, 10, 11 ve 12. sınıflar eski yönetmelik hükümlerine göre mezun olacaklar.


Ayrıca, devamsızlıkla ilgili olarak özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin her devamsızlık günü için bir saat ek sosyal sorumluluk görevi yapma şartı getirildi. Ancak özürsüz devamsızlık hakkı toplamda hala 10 gün olarak devam ediyor, özürlü devamsızlık eklenerek toplam 30 gün oluyor.


Bu düzenlemelerin eğitim sistemindeki değişiklikleri ve öğrencilere yönelik tedbirleri içerdiği özetlenmiştir.

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

van devamsızlık milli eğitim van haber van haberleri