Sistem Sigorta, Sigortacılık Hakkında Bilinmeyenleri Anlattı

TAKİP ET

SİSTEM SİGORTA İşletme Sahibi İshak Çiftçi, sigorta sektörü hakkında bilinmeyenleri anlatarak sigortanın daha geniş alanları barındırdığını ve sigortanın hasar durumundan önce akıllara gelinmesi gereken önemli bir önlem olduğunu belirterek merak edilen soruları yanıtladı.

9 yıldır sigorta sektöründe Elementer Branşta şubeleri ile faaliyet gösteren SİSTEM SİGORTA İşletme Sahibi İshak Çiftçi, sigortacılık hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi. 
İşte detaylar:

Sigorta Hakkında Bilinmeyenler ve Yapılması Gerekenler Nelerdir?

“Sigorta sandığımızdan daha geniştir. İçerisinde birçok camiayı barındıran aktüellerden tutunda acenteye kadar birçok meslek grubunun barındığı en büyük teşkilatlı yapılardan biri diyebiliriz. Oysaki biz sigortayı sadece zorunlu trafik sigortası, KASKO ve DASK sigortasından ibaret bilmekteyiz. Bu anlamda özellikle sigorta bilincini doğru şekilde topluma aşılamalıyız. Sigorta sadece hasar esnasında aklımıza gelen bir şey olmamalı, hasar sürecinden önce aklımıza gelmelidir. Ufak primler ödeyerek riski devir etmek varken neden bunu yapmayalım? Kolay mı kazanıyoruz ki kaybedelim.”

DASK Neden Zorunludur?

“DASK sizi depremin etkilerinden oluşan mağduriyetleri gidermek açısından zorunludur. Sadece elektrik su ve tapu işlemlerinde primi düşük çıksın diye göstermelik yapılan bir sigorta türüdür. 
2011 depremi yaşadık gördük. DASK, Van için 100 milyon ödeme yaptı. Malum Başkale depremi yaşandı. Deprem hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeği haline geldiği için artık bunu kabullenmeliyiz.”

Trafik Sigortası Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

“Son dönemlerde araç fiyatlarında %100’e yakın bir artış oldu. En düşük bir Doğan-Şahin bile 25000 TL civarına geldi. Hal böyle olunca artık vatandaşa şunu tavsiye ediyoruz. Trafik sigortası satın alırken oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için İMM teminatı poliçesini ilave ettirin. Bunu mutlaka sigortacınıza da söyleyin. Yoksa çok ciddi tazminat talepleri ile karşılaşabilirsiniz. Bunu bir örnekle açıklarsak; vatandaş gidip bir BMW araca çarptı, aracın değeri 250 bin TL olsun trafik sigortası bunun sadece 41000 TL'sini (2020 yılı için) karşılar. Geriye kalan kısmı varsa vatandaşın KASKO’sundan veya İMM’sinden karşılanır. Şayet KASKO veya İMM yoksa vatandaş cebinden karşılamak zorunda kalır. Trafik sigortasını ilaveten ufak primler ödeyerek ek teminat ile alacağınızı bu ürünü mutlaka alın. Tekrar söylüyorum, kolay kazanmadınız kolay kaybetmeyin.”


VAN GAZETESİ-TANITIM YAZISI
 

sistem sigorta sigorta kasko dask i̇shak çiftçi trafik doğan şahin bmw deprem sektör