SMMMO'da Seçim Yarışı Başladı

TAKİP ET

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) seçim heyecanı başladı. 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak seçimlerde iki isim adaylığını ilan etti.

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) seçim heyecanı başlıyor. 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak seçimlerde aday olacak isimler de netleşmeye başladı. Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO Dayanışma Grubu adına Yakup Öğrenci başkan adaylığını açıklarken Genç Mali Müşavirler Grubu adına ise Vehbi Keleş adaylığını duyurdu.
Bir restoranda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Öğrenci, uzun yıllardan beri odanın tüm kollarında görev aldığını ifade etti. Bu anlamda gerekli deneyim ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Öğrenci, “ Uzun yıllardır Van SMMMO’da kurul ve komisyonlarda yer aldım. Bu anlamda gerekli donanım, bilgi ve tecrübeye sahibim. Şu an birlikte yol alacağımız arkadaşlarımızın hepsi, meslekte yeteri kadar nitelikli, kaliteli, bilgili ve donanımlı arkadaşlardır. Bu süreçte yapacağımız görevlere çok yabancı değiliz. Gerek paydaş gruplarımızla gerekse iş insanları ile kentimizi ilgilendiren konularda kesinlikle söz sahibi olacağız. Mesleki sorunlarımızın farkındayız ve bunun çözümü için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bunu genel kurulumuza da açıklayacağız. Bu anlamda kurulumuzun meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin de, Dayanışma Grubu adayı Yakup Öğrenci’yi desteklediklerini belirterek, “8,5 yıldır başkanlığını yaptığımız odamızın 28-29 Mayıs tarihinde seçimleri var. Dayanışma Grubu’nun özelliği, hiç kimseyi ayırt etmeden, ötelemeden hem meslek mensuplarımıza hizmet etmek hem de kentimizin diğer dinamikleri ile birlikte kentin sorunlarına ortak olmak ve çözüm üretmektir. Bu anlamda Dayanışma Grubu olarak 28-29 Mayıs’ta yapılacak olan oda seçimlerinde grubun başkan adayı Yakup Öğrenci ile birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bu anlayışla hem kentimizin sorunlarıyla ilgilenmek hem de meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve mesleğin kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Ben inanıyor ve diliyorum ki, 28-29 Mayıs’tan sonra da hem Van’a hem Ağrı’ya hem de Hakkâri’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” İfadelerini kullandı. Yapılan açıklamanın ardından toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öte yandan adaylığını açıklayan bir diğer isim  Vehbi Keleş ise SMMMO’da sorunların çok olduğuna değinerek, “ Biz bu dönemde ciddi bir değişiklik bekliyoruz. Sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Bizim  yönetim tarzımız farklı olacak. Çoğunluklu bir anlayışla değil de çoğulcu bir anlayışla odamızı yöneteceğiz. Bundan kastım şudur: Bizim oda meclisimiz var. 70-80 meslektaşımızdan oluşuyor. Biz bu meslektaşlarımızla birlikte mesleki kararlarımızı alacağız. Biz yönetim olarak kurul ve komisyonlarımızla kurumsal bir kimlikle meclisin aldığı kararların uygulayıcıları olacağız. Bizim hedefimiz budur. Bunu başarmak istiyoruz.” Dedi.

VAATLER YETERLİ OLMADI
Daha önceki seçimlerde vaatlerle gelen adayların çözüm noktasında eksik kaldığını belirten Keleş, “Önceki dönemlerde gelen ya da talip olan bütün yöneticilerimiz bunlarla bu vaatlerle geldiler. Maalesef bunlara çözüm olma noktasında eksik oldular. Çözüm üretemediler. Meclisin güçlü iradesi meclisle birlikte odamızı yönetelim. Mecliste kararlarımızı çıkaralım. Çoğulcu bir anlayışla, farklı renklerle, çoğulcu bir anlayışla kararlarımızı alalım. Biz yönetim kurul komisyonlarımızla birlikte kurumsal bir kimlik de uygulayıcıları olacağız inşallah.” Şeklinde konuştu.

“KANGRENLEŞMİŞ SORUNLARIMIZ VAR”
Genç Mali Müşavirler Grubunu desteklediğini belirten Mali Müşavir Yusuf İçen ise, “28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde bir seçim olacak. Odamız adına bu çok önemli bir seçim. Çünkü iki grup olarak yarışacağız. Biz genç mali müşavirler grubu olarak bir grup eski yönetim bir grup olarak yarışacağız. Tabii buradaki bizim asıl amacımız daha çok meclisi ön planda tutup meclisten kararlarımızı çıkartıp meclis dahilinde bütün işlerimizi, bütün kanunlarımızı yerelde yapabileceklerimizin, bütün mükelleflerimize anlatıp daha verimli, daha akıcı bir şekilde işlemlerimizi yapıp meclis olarak kararlarımızı alıp mali müşavirler olarak bu kararları yürürlüğe koymak. Değişim istiyor arkadaşlar. Genç gelen bir ekip var. Arkamızdan gelen genç bir dinamik bir ekibiz. Ve yönetime talibi olarak da Allah'ın izniyle de biz alacağız diye düşünüyoruz. Mevcut yönetimin tabii daha önceden kangrenleşmiş sorunlarımız var. Tahsilat sorunumuz var. Haksız rekabet sorunumuz var. birçok bunun benzer birçok sorunumuz var. Ama bu sorunlara dahil herhangi bir çözüm üretilemedi. Çözüm üretilemeyince de mecbur olarak bu görevi biz talip olduk.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: Van Gazetesi- YENİ DOĞU GAZETESİ- Editör: BAHAR TANRITANIR
 

van smmo van muhasebbeciler odası van gazetesi