Son dakika... İngiltere-Rusya hattında şimşekler çaktı!

TAKİP ET

Ukrayna'daki Rus işgalcilere karşı savaşmaya giden İngiliz ve ABD'li eski askerlerin ölüm haberleri geldi.

Ukrayna'daki Rus işgalcilere karşı savaşmaya giden İngiliz ve ABD'li eski askerlerin ölüm haberleri geldi.

'Şimdi Putin'e meydan okuyoruz' başlığını kullanan İngiliz medyası ise, Rusya'ya gözdağı için 8 bin askerin yanı sıra helikopterler ve tankların da sahne alacağını yazdı.Rus lider Vladimir Putin, ABD gizli servisinin saatini bile önceden ilan ettiği Ukrayna işgaline başladığında takvimler 24 Şubat 2022'yi gösteriyordu.

Birkaç günde Kiev'in düşmesini bekleyen ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Putin'e selam vermesini planlayan Moskova için kabus yeni başlıyordu.Kiev çevresinde sıkışıp kalan Rus işgalciler binlerce kayıp verdi, henüz birinci ay dolarken Rusya askerlerini Ukrayna'nın başkentinden çekmek zorunda kaldı.

Donbas ve Ukrayna'nın güneyini ele geçirmeye odaklanacağını duyuran Moskova, Kiev yönetimine büyük silah desteği veren ABD ve Batılı müttefiklerini birçok kez 'nükleer savaş' veya 'Üçüncü Dünya Savaşı'yla tehdit etti.

Uzun menzilli füze saldırılarına yönelen Rus ordusu, resmi açıklamalarında Ukrayna'ya gönderilen silah konvoylarını ya da yabancı savaşçıları vurduğunu ileri sürdü.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy işgalin ilk günlerinde Ruslara karşı savaşmak isteyen yabancıları ülkesine davet etti. Farklı ülkelerden binlerce kişi Ukrayna'daki cephe hatlarında Rus işgalcilere karşı savaşmaya giderken, bunların çoğunluğu eski askerdi.

İNGİLİZ VE ABD'Lİ ESKİ ASKERLER UKRAYNA'DA ÖLDÜ

Rusya, Ukrayna'ya en büyük desteği veren ülkelerden İngiltere'den cephe hattına ulaşan 100 savaşçının ismini yayınladı. Moskova'nın paylaştığı listede bir kadın da bulunuyordu.

rusya ukrayna savaş zelensky