Son dakika! Köpek saldırısına uğrayan 5 yaşındaki çocuk öldü

TAKİP ET

Ağrı'da evlerinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki çocuk, köpeklerin saldırısına uğradı.

Ağrı’da  başıboş köpeklerden kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların sayısı giderek artıyor... Patnos İlçesi Akdilek Köyünde başı boş köpeklerin saldırısına uğrayan 2 kardeşten biri tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgilere göre; olay 14 Haziran 2022 tarihinde Ağrı'nın Akdilek köyünde meydana geldi. Evlerinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki Nehir  ve  2 yaşındaki Ali Asaf Aktekin sokakta başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Çevrede bulunan komşuların yardımıyla köpek saldırısından yaralı olarak kurtarılan çocuklar önce Patnos Devlete hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Ali Asaf Aktekin(2) Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sev edildi. Hastanede 15 gün tedavi gören Ali Asaf yaşam mücadelesi tüm müdahalelere rağmen  önceki sabah  son buldu. Talihsiz çocuğun cenazesi ailesine teslim edilerek Akdilek köyünde toprağa verildi.

ŞİKAYETLER ÇOK, ÇÖZÜM YOK

CHP Patnos İlçe Başkan Yardımcısı Ali Bayram, son dönemlerde köpek saldırılarıyla ilgili  sayısız şikayetlerin kendilerine geldiğini , ilgili belediye ve yetkili makamlara ilettiklerini ancak şu ana kadar herhangi bir çözüm yolu bulunmadığını ifade ederek; “ Belediye sokakta buluna başı boş köpekleri iğneyle uyuşturmaya çalışıyor ancak barınak olmadığı için bir daha sokağa salınıyor. Bu durum Hem Ağrıda  hem de ilçelerde artık ciddi bir sorun haline geldi. Korkudan inşalar evlerinden çıkamıyor. Öğrenciler okula tek başına gönderilemiyor. İşe gidip gelmek korkusu hakim .  Ağrı ve ilçelerinde mutlak suretle barınma merkezleri kurulmalı ve sokaktaki bu hayvanlar suratlı bir şekilde kısırlaştırılması gerekiyor.

KÖPEK SALDIRILARI DURMAK BİLİYOR

Geçtiğimiz Mayıs ayında Ağrı merkeze bağlı  Eliaçık Köyünde kuduz köpeğin saldırısı sonucu 7 kişi yaralanmış yarlılar bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Yine 2017 yılında Ağrı merkeze bağlı Ballıbostan köyünde Ahmet Yıldız (44) kuduz köpeğin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

28 Haziran 2020 ise Patnos ilçesi Derecik  Köyünde 7 yaşındaki Bünyamin Çelik sokak köpeklerin saldırısına uğraması sonucu burnu kopmuştu.

 

Haber: Yusuf Ziya Cansever

Köpek Çocuk Ağrı