Son dakika: Sınır Kapılarında giriş çıkışlar durduruldu

TAKİP ET

Ağrı, Van ve Hakkari'deki sınır kapılarında günübirlik yolcu geçişleri durduruldu. Ticari yük taşımacılığı kontrollü şekilde sürerken, bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Türkiye’nin doğu sınır hattında güvenlik tedbirleri artırıldı. Ağrı-Gürbulak, Van-Kapıköy ve Hakkari-Esendere gümrük kapılarında günübirlik yolcu geçişlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, sınır hattındaki hareketlilik nedeniyle alınan karar doğrultusunda, vatandaşların bireysel geçişlerine kısıtlama getirildi. Öte yandan ticari faaliyetlerin aksamaması adına yük taşımacılığı kontrollü bir şekilde devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ticari yük geçişlerinde herhangi bir olağanüstü durumun bulunmadığı ve süreçlerin planlı şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Bölgede artan askeri hareketlilik nedeniyle güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı belirtilirken, sınır kapılarında denetimlerin sıkılaştırıldığı aktarıldı. Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve alınan tedbirlerin vatandaşların güvenliği için uygulandığını vurguladı.

 

Van - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber - Van Gazetesi - van haber

van sınır kapıköy gümrük Van haber