Son dakika! Van'da ekipler zor analar yaşadı - Ölümden zor kurtuldular

TAKİP ET

Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan Yatağan Mahallesinde ev ve ot yangını meydana geldi. 

Olay, Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan Yatağan Mahallesinde dün öğlen saatlerinde nedeni belli olmayan sebepten dolayı büyük ot yangını ardından ev yangını meydana geldi. 

Verilen bilgilere göre; ot yanı ardından aynı mahallede bulunan bir evinde yandığı ifade edildi.

Vatandaşların yetkilileri araması üzerine, Van Büyükşehir belediyesi, İtfaiye  Gürpınar İlçe Grup Amirliği ekipleri olay yerine gelerek; önce ota çıkan yangını söndürdükten sonra aynı mahallede bulunan ev yangını meydana geldi.  

Ev yangınına müdahale etmeye geçen Gürpınar İlçe Grup Amirliği ekibi, Tekstil Kent İtfaiye Müfrezesi ekipleri de destek için gitti. Uzun uğraşlar sonucu iki yangın da tamamıyla söndürüldü.

Olay'da mal kaybı yaşanırken, can kaybı yaşanmadı.

Olay yerinde bulunan bir vatandaş, " Önce samanlar yanmaya başladı. Bizlerde komşuları olarak oraya koşmaya başladık. Yangını söndürmek için bizlerde koşturmaya koyulduk. O sırada İtfaiye ekipleri gelmeye başladı. İtfaiye ekipleri yangın söndürmeye çalışırken, hemen yanında bulunan komşumuzun evinde alev çıkmaya başladı. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri ev yangınına doğru yönelerek, söndürmeye çalıştı. Saatler sonucu yangın söndürüldü. Can kaybı yaşanmadı. Ama mal kaybı çok. Bu konuda değerli yetkililerin el uzatmaları komşuları olarak bizleri mutlu edecektir. Buraya gelen Van Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye ekiplerine ve belediye başkanımıza teşekkür ederim."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - HİKMETULLAH YETKİN 



 

gürpınar yangın güncel van son dakika