Son dakika Van haber! Van'da 18 şüpheliden 6'sı tutuklandı

TAKİP ET

Son dakika Van haber! Van'da PKK/KCK Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen (18) şahsa yönelik Özel Harekat destekli yapılan operasyonda 6 kişi tutuklandı.

Son dakika Van haber! Van il emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; "Van İl Emniyet Müdürlüğümüzce PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce;

PKK/KCK Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen (18) şahsa yönelik Özel Harekat destekli yapılan operasyonda şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şüphelilerden (6) sı 28.05.2021 günü çıkartıldıkları adli makamlarca TUTUKLANMIŞ, diğer şüpheli şahıslar Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmışlardır.

Silahlı Terör Örgütleriyle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."dedi.

Van Gazetesi

18 tutuklama van haber van operasyon emniyet