Van'da 6 iş yerine baskın - 4 tutuklama

TAKİP ET

Son dakika Van haber! Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Basın Kültür Ofisi olarak kullanıldığı değerlendirilen bir iş yerine 06 Ekim 2020 günü yapılan operasyonda (6) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. Adli makamlarca  (Ş.E.) ve (F.Ç.) Adli Kontrol Şartıyla Serbest, (A.B.),(N.S.),(Ş.A.) ve (C.U.) isimli (4) şüpheli tutuklandı.

Van'ın merkezinde bulunan 6 iş yerine Van il emniyet müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün basın ve kültür yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şahısların yakalanmasına ve Basın Kültür Ofisi olarak kullanıldığı değerlendirilen bir iş yerine 06 Ekim 2020 günü yapılan operasyonda (6) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin üst, iş yeri ve ikamet aramalarında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan (6) şüpheli hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca  (Ş.E.) ve (F.Ç.) Adli Kontrol Şartıyla Serbest, (A.B.),(N.S.),(Ş.A.) ve (C.U.) isimli (4) şüpheli tutuklanmıştır."

,Kaynak: Van Gazetesi
 

operasyon emniyet iş yeri van