SP Van il başkanı İlhan,"Takip Edeceğiz"

TAKİP ET

Saadet Partisi Van il Başkanı Özay İlhan, basın toplantısında Van'ı ve 20 yıllık süreci değerlendirerek, 'takip edeceğiz' dedi.

Van ili İpekyolu ilçesi 04.01.2024 tarihi 09.49’da yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek açıklamada bulunan Saadet Partisi Van il Başkanı Özay İlhan, hükümeti eleştirdi. Van’ın son durumu hakkında sert açıklamalarda bulundu.


İLHAN’IN SATIR BAŞLIKLARINDAN BAZILARI

Van ilinde seçimin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerin il başkanlarının sesleri yükselmeye başladı. Hükümeti eleştiren Saadet Partisi Van il başkanı Özay İlhan, “Ülkenin 20 yıldır bütün kaynaklarını sattılar. Saraylarda yaşayıp halkı çöpten ekmek toplamaya, toplumu o kadar acınacak hale getirdiniz ki çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden babalar var. Tamamen denge bozulmuş ve ülke yaşanmaz bir hale geldi.” İfadeleri yeraldı.

VAN GAZETESİ – EYŞAN YETKİN

Saadet Partisi Van il Başkanı Özay İlhan,“Bu seçimde inşallah sandıklarımızı sahip çıkacağız. Oyları takip edeceğiz. Bu bir nevi güven oylamasıdır. Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu yıl 2 kez üst üste Anayasa Mahkemesi'nin kararı ihlal ediliyor. Bir ülkede sen en üst mahkemeyi yok sayarsan, hiçbir kişinin mal ve can güvenliği kalmamış demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimsenin babasının malı değil; bugün bizi yönetenler de yarın yok. Yok olup gidecek. Herkes fani ama bu ülke inşallah ilelebet var olacak. Biz, bu ülkeyi yönetenlere aklına başını almaya davet ediyoruz. Kanunları, hukukları, hukuku herkes için uygulamaya davet ediyor. Benim istediğim karar çıkarsa tanırım. Benim istediğim karar çıkmazsa tanımam anlayışından vazgeçmeye davet ediyoruz. Bugün hakikaten hukuksuzluk, ekonominin ahlakı, çürümenin, sosyal çürümenin, toplumun her alanda çürümesinin sebebidir. Bütün imkanların içerisinde imkansızlıkla karşı karşıya.”

“ÜLKENİN 20 YILDIR BÜTÜN KAYNAKLARINI SATTINIZ”

“Hastanelerimiz var içinde doktor yok, adliyelerimiz var içinde adalet yok. Geldiğimiz noktada okullarımız var bütün alanı insanları adeta yaşanması ettik. İçerisinde olması gereken değil, olmaması gereken ne varsa o binaların işini koyduk.  Liyakatsız, torpille, rüşvetle, adam kayırma ile 7/24 kul hakkına girerek ülkenin yaşanmaz hale getirildik. Ya bendensin ya değilsin anlayışıyla kendilerinin karşısında olan, konuşan herkesi bir şeylerle suçluyorlar. Ülkenin 20 yıldır bütün kaynaklarını sattılar. Cumhuriyet tarihinden bugüne bütün kazanımlarını yok ettiniz. Bir yılda örtülü ödenek adı altında harcadığınız para 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde harcanmış, tüm örtülü ödeneklerden daha fazladır.” 

“YUVALAR DAĞILIYOR, GÜNDE 2 KİŞİ EVLENİYORSA 1 KİŞİ BOŞANIYOR”

“Saraylarda yaşayıp halkı çöpten ekmek toplamaya, toplumu o kadar acınacak hale getirdiniz ki çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden babalar var. 9 yaşındaki oğluna harçlık veremediği için baba intihar etti. Bugün kamuoyunda yazılıp çizilmeyen yüzlerce intihar söz konusudur. Ekonomik sıkıntılar sosyal felaketleri de beraberinde getiriyor. Yuvalar dağılıyor. Günde 2 kişi evleniyorsa 1 kişi de boşanıyor, aileler yıkılıyor.” 

“İNSANLAR VAZGEÇER OLMUŞ”

“Her alanda ve her anlamda çürümüş bir toplumda seçime gideceğiz. Van şu an Türkiye'nin en yoksul kentidir. Bununla birlikte yaşanabilirlik de en geri olan şehirdir. Aklımızın, mantığımızın almadığı bir durumdayız. Bu kadar güzel bir coğrafyada insanlar artık yaşamaktan vazgeçer olmuş, son üç yıldır şehrimizde insanlar göç ediyor. Bu göç de daha büyük felaketlere yol açıyor. Köyden kente, kentten daha büyük bir kente söz konusu ve ülkedeki demografik yapı da bir anlamda bozuluyor. Milyonlarca göçmende bunun içerisinde girmiş, tamamen denge bozulmuş ve ülke yaşanmaz bir hale geldi.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber