Şükrü Üzal, Sigorta Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

TAKİP ET

Van Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Üzal, Sigorta Hakkında Önemli Açıklamalarda bulunarak Sigortacılara ve sigorta yapmak isteyenlere önerilerde bulundu.

VANHABER | Van Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Üzal, Sigorta Hakkında bilgilendirme yaparak şu ifadelerde bulundu: " 2006 yılından beri Sigorta sektöründeyim. Şu anda Van Sigortacılar Dernek başkanıyım. Sigorta sektörü çok geniş kapsamlı bir sektör fakat biz bunu halkımıza halen tam olarak anlatamamışız. Herkes öncelikle kendisini daha sonra da malını sigorta etmelidir. 

Mal canın yongasıdır. 2011'de bir deprem yaşadık ve depremde birçok ev yıkıldı. Bir çoğu da sigortasız olduğundan deprem sigortasından faydalanamadı. Fakat sigortasını yaptıranlar bu deprem sigortasından faydalandılar. Hatta yıkılan yerlerde o primlerle yeniden inşası yapıldı. 

Bu konuda biz toplum olarak çok bilinçsisiz. Buradaki en büyük sebeplerden biri de biz sigortacıların sigortayı iyi anlatamamış olması. Bölgemizde sigorta denilince sadece trafikle kasko akla geliyor. Oysa sigorta sadece bunlarla sınırlı değil. Konuttan iş yerine, sağlıktan eğitime kadar herkesi kapsayan sigorta olanakları olmasına rağmen bölgemizde sigortacılar sadece trafik ve kasko ile sınırlı olarak görülüyor. 

VAN GAZETESİ / ÖZEL HABER 

Van'daki konut sigortaları yüzde kırkı geçmemektedir. Bu da üzücü bir durum. Herkes öncelikle malını sigortalamalı ki yaşamını idame edebilsin. Sigorta güvene dayalı bir meslek olduğu için sigortalı, sigortacısını çok iyi seçmelidir. 

Dernek olarak işe başladığımızda ilk olarak merdiven altı diye tabir edilen kişiler var ve biz mücadelemizi bunlarla yapmaya başladık. Van ilinde başarılı olduk fakat ilçelerde çok başarılı olduk diyemeyiz. 

Bir sigortacıya giderken öncelikle sigortacının levha kaydına bakılması lazım. Eğer levha kaydı yoksa o sigortacı zaten kaçak Sigortacı olmuş oluyor. Bugün bile ilimizde test ettiğimiz kişiler oldu ve bunlarla ilgili gerekli olan çalışmaları yapıp bağlı olduğumuz kuruluşa gönderdik. Onlar da gerekeni  yapacaklardır. Sigortacıların bu konularda çok hassas davranmaları lazım. Çünkü Sigortacılık güvene dayalı bir meslektir. 

Sigortacılık her gün yenilenen her gün değişen bir meslek olduğu için her gün eğitim alınması gerekir. Bu yüzden çok sık eğitimlerin verilmesi gerekir. Fakat pandemi döneminin başladığı günden bu yana  biz bile eğitimlerimizi yaptıramıyoruz. Hatta kendi aramızda toplantılarınızı dahi gerçekleştiremiyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir eksik ve kayıptır."

Sigorta da merak edilen soruları yanıtladıktan sonra gündemden düşmeyen sınır kapısı hakkında da düşüncelerini ifade eden Üzal, " Sınır Kapısı bizim ilimiz için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Çünkü Sınır Kapısından, havada uçan kuştan tutun yerde yürüyen insan bile faydalanıyor. Tabii ki sağlık çok çok önemli fakat Sınır Kapısı bu memleketin olmazsa olmazıdır. İvedilikle ve çok hızlı bir şekilde açılması gerekir" dedi. 


VAN GAZETESİ / ÖZEL HABER 
​​

van gazetesi şükrü üzal dernek sigorta sigortacı sınır kapısı