Suriye'de barış, Türkiye'de huzur iç içe geçti

TAKİP ET

CHP tarafından İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Suriye Konferansı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye toprakları üzerinde sürdürdüğü terörle mücadelenin meşruluğuna inandıklarını s...

CHP tarafından dün İstanbul’da ‘Suriye’de Barışa Açılan Kapı’ başlıklı ‘Uluslararası Suriye Konferansı’ düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aklımızdan çıkarmamamız gereken bir gerçek var. O da Suriye’nin barışı ile Türkiye’nin huzurunun iç içe geçmiş olduğu gerçeğidir” görüşünü dile getirdi.Suriye konusunda izlenen dış politikanın Türkiye’nin çıkarlarına endekslenmiş bir dış politika olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 90 yıllık dış politikasının bütün birikimlerinin çöpe atıldığını, Ortadoğu’ya mezhep eksenli bakılmasının Türkiye’nin tarihinde görülmediğini söyledi.

BİZ ULUSLARARASI HUKUKTAN YANAYIZ

Kılıçdaroğlu, “Biz uluslararası hukuktan yanayız. Silahlı müdahaleler bakımından uluslararası meşruiyetin tek kaynağı hâlâ BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarıdır. Uluslararası hukuka ve sağduyulu bir dış politikaya saygı göstererek hareket etmek zorundayız” dedi.
Suriye’nin yeni Anayasa Komitesi’nde farklı dil, din, mezhep ve etnik aidiyetlerinin oluşturduğu çoğulcu ve seküler toplum yapısının korunmasına da özen gösterilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Suriye’nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi demokrasinin, egemenliğin ve bağımsızlığın olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

TERÖRİSTLERİN TÜRKİYE’YE SIZMA TEHLİKESİ