Taksim'deki patlama! Açıklama ve Detaylar

TAKİP ET

İstanbul Taksim Beyoğlu'nda meydana gelen patlamada açıklamalar ve detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Istanbul Taksim Beyoğlu'nda meydana gelen patlamada 4'ü olay yerinde 2'si hastanede olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 81 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

bugün, İstanbul Beyoğlu'ndaki patlamayla sarsıldı.

Saat 16.20 sıralarında meydana gelen patlama, büyük panik yarattı.

Patlamanın nedeni bilinmiyor
Olay yerine gelen ambulanslarla çok sayıda yaralı, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, üzücü haberi verdi.

Vali'den açıklama
İlk olarak hayatını kaybeden kişi sayısını 4 olarak duyuran Vali Yerlikaya, kısa süre sonra sayının arttığını bildirdi.

Vali Yerlikaya, "Bugün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada maalesef ölü sayımız 6’ya, yaralı sayımız 53’e yükseldi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ölü sayısı 6 oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Endonezya'da düzenlenecek olan G-20 Liderler Zirvesi’ne gitmeden hemen önce bir basın açıklaması yaparak, son bilgileri paylaştı.

Patlamada can kaybının 6'ya yükseldiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Failler bulunacaktır" dedi.

Yaralı sayısı 81' yükseldi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamasında, "4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 yaralımız var." dedi.

Yaralılardan 39'u taburcu edilirken, diğer yaralıların tedavileri sürüyor..

Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ ve Fuat Oktay Taksim'de
Taksim'deki patlamaya ilişkin açıklama yapan Fuat Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bir terör eylemi olduğu görülüyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulundu.

Olay yerinden açıklama
İncelemeler sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, olayın bir terör eylemi olduğunu düşündüklerini belirtti.

"Terör eylemi olduğu görülüyor"
"Milletimizin başı sağolsun" diyen Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an itibarıyla kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu bir terör eylemi olduğu görülüyor. 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 yaralımız var.

"Bu tetikçilerin arkasında kim varsa hesabı sorulacak"
Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Bu tetikçilerin arkasında kim varsa hesabı sorulacaktır."
Soruşturma başlatıldı
Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili 8 savcı ve 2 başsavcı vekilinin görevlendirildiğini bildirdi.
25 hesap yöneticisi tespit edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 25 hesap yöneticisinin ilgili makamlara bildirildiğini açıkladı.

EGM'nin yazılı açıklamasında, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.

"İlgili makamlara gönderildi"


Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 'patlama' olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir."
A Haber'e katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Bir kadın bir bankta 40-45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor"


Bakan Bozdağ patlamanın nasıl gerçekleştiğine dair yaptığı açıklamasında, "Bir kadın bir bankta 40-45 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bütün kayıtlar takip ediliyor, bir takım arkadaşlarımız peşindeler." ifadelerini kullandı.
Terör eylemi olduğu değerlendiriliyor"

Bakan Bozdağ'ın olayla ilgili diğer açıklamaları ise şu şekilde:

"Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok.

Bu olay nedeniyle pek çok asılsız haber sosyal medyada dolaşıyor. Sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere itibar etmemesinde büyük fayda var.
Teröristleri bütün dış güçler destekliyor"
Bütün terör örgütlerini dış güçler destekliyor. Dışarıdakiler içeridekileri kullanıyor. DEAŞ terör örgütü, uluslararası bir terör örgütü. Bir bakıyorsunuz İspanya'dan Amerika'ya, İngiltere'den Çin'e teröristler DEAŞ'a katılmaya geldiler. Ne ara DEAŞ terör örgütü bu dilleri, halkların psikolojisini bilen insanlar yetiştirdi de bu ülkelere gönderdi?

"Türkiye'ye karşı terör üzerinden bir vekalet savaşı var"
Hepimizin uyanık olması lazım. Birden bire çıkıyor ve Suriye'nin dört bir yanını alıyor. Bir bakıyorsunuz şimdi başka bir yerde. Türkiye'ye karşı terör üzerinden bir vekalet savaşı var. Türkiye AK Parti hükümeti gelmeden önce otomatik silahı olmayan bir ülkeydi. Tayyip Bey ile dünya Türkiye'nin gücüne inandı. Lafta değil icraatta da güçlü bir Türkiye var. Söylemlerin altını atılımlar ile dolduruyor. Savunma sanayiinde kendi kendine yeten bir ülke haline geldik."

 

En son haber 

Taksim İstanbul Patlama Terör Haber